Сакральна пам’ятка Волині – Покровська церква у с.Піддубці Луцького району - відреставрована за державні кошти, відкриває двері для вірян

Сакральна пам’ятка Волині – Покровська церква у с.Піддубці Луцького району - відреставрована за державні кошти, відкриває двері для вірян

16.11.13 08:07 0 1092
Сакральна пам’ятка Волині – Покровська церква у с.Піддубці Луцького району - відреставрована за державні кошти, відкриває двері для вірян. Храм протягом тривалого часу перебував в аварійному стані внаслідок постійних підтоплень ґрунтових вод і роботи, спрямовані на захист, відродження й реставрацію будівлі розпочалися ще десять років тому.

Завершилися ж вони нещодавно. Як розповів Ігор Чорнуха, генеральний директор ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536», яке здійснювало роботи з укріплення фасаду, процес реставрації був технологічно непростим, однак спеціалісти впоралися на відмінно: цокольні стіни захищені від вологи, фасад оброблений антигрибковими засобами, тріщини ліквідовані, оздоблювальні роботи завершені.

ранкове богослужіння у Покровській церкві с. Піддубці відвідав голова облдержадміністрації Борис Клімчук. Саме завдяки його лобіюванню, прямим президентським дорученням були виділені кошти з держбюджету на відновлення волинських пам’яток культури й архітектури: цього храму, а також Музею Стравінського в м. Устилуг та Художньої галереї в Луцькому замку. «На черзі ще три об’єкти: городище «Вали» м. Володимир-Волинський, церква Святого Дмитрія у с.Гішин Ковельського р-ну та замкові мури XV ст Луцького Верхнього замку. Вони є у дорученні Глави держави щодо соціально-економічного розвитку нашої області на 2014 рік», - розповів Борис Клімчук після закінчення богослужіння.

«Так, цеглинка за цеглинкою ми відбудовуємо нашу Волинь й рідну Україну. І я вдячний нашому Президенту за його підтримку у цій роботі. Бо необхідно було зберегти для нащадків цей величний храм, це віками намолене чудотворне місце. Реставрація не завершилася, вона триватиме й далі, а ми спільно усі: священики, громада Піддубців, влада району й області будемо допомагати у цій благородній справі», - зауважив голова облдержадміністрації.

Настоятель храму, отець Миколай висловив вдячність Борису Клімчуку за небайдужість до долі усіх пам’яток культури, архітектури й релігії Волині. «Ви – людина відповідальна й вболіваєте за ввірену вам роботу. І я переконаний, що без вашої допомоги ця святиня не довго би вистояла. Тому велика дяка вам від прихожан, від усіх волинян за храм, який є однією з перлин нашого краю», - сказав отець Миколай.

Від священиків та прихожан церкви Святої Покрови Борису Клімчуку та Ігорю Чорнусі подарували копії чудотворної ікони Піддубечанської Божої Матері.

Довідково:

Загальна кошторисна вартість робіт - 2, 4 млн грн (державний бюджет). Підрядник здійснив влаштування горизонтальної гідроізоляції стін цоколя, заповнення шпурів і відновлення стін цокольної частини гідрофобізуючими розчинами, матеріалами фірми Ceresit. На фасаді зароблено тріщини та ліквідовано ураження грибками. Також відреставровано і зашпакльовано стіни фасадів, карнизів та відкосів. Зовнішні стіни пофарбовано. Гранітною плиткою вкрили підлогу.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ