На Хмельниччині рятувальники ліквідовували умовну пожежу в п’ятиповерховому гаражі на речовому ринку

На Хмельниччині рятувальники ліквідовували умовну пожежу в п’ятиповерховому гаражі на речовому ринку

16.11.13 10:49 0 676
Хмельницький речовий ринок – відомий не тільки в Україні, але й далеко за її межами та вважається одним з найбільших в країні та Східній Європі в цілому. Особливістю таких об’єктів з масовим перебуванням людей є щільне розташування торгових точок та велика пожежна навантага.

Тому з метою мінімізації можливих втрат під час виникнення пожежі на таких об’єктах, за ініціативи Головного управління ДСНС у Хмельницькій області протягом листопада місяця проводяться комплексні пожежно-тактичні навчання із залученням усіх служб взаємодії, на яких відпрацьовується алгоритм дій під час виникнення пожеж.

Так, 14 листопада на одному з речових ринків проведено масштабне пожежно-тактичне навчання з гасіння умовної пожежі в п’ятиповерховому гаражі кооперативу «Проскурів».

За тактичним задумом, під час проведення зварювальних робіт в одному з складів на другому поверсі сталося загорання матеріальних цінностей на площі 35 кв. м. Про пожежу за екстреним номером виклику «101» телефонував охоронець об’єкту, який відключив електромережу та оперативно почав ліквідовувати умовну пожежу первинними засобами пожежогасіння.

Вогнеборці 1-ї та 3-ї Державних пожежно-рятувальних частин, пожежна та спеціальна ДСНС, аварійна бригада електромереж, співробітники правоохоронних органів та «швидка» оперативно прибули на місце пожежі.

Ліквідацію умовної пожежі ускладнювала висока температура та сильна задимленість поверхів, які розташовані вище. Існувала небезпека розповсюдження полум’я на сусідні склади, де зберігаються матеріальні цінності. Під час проведення розвідки на п’ятому поверсі рятувальники виявили чоловіка, якого евакуювали автодрабиною та передали медикам.

Під час навчань особовий склад рятувальних підрозділів та служби оперативної взаємодії м. Хмельницький відпрацювали дії при гасінні пожеж у складських приміщення багатоповерхового гаража. За оцінкою керівника навчань – начальника управління запобігання надзвичайним ситуаціям підполковника служби цивільного захисту Дмитра Бондаря, поставлена задача з ліквідації умовної пожежі в цілому виконана. Аварійні служби вкотре потренувалися в комплексі проводити аварійно-рятувальні та інші невідкладні роботи і довели свою готовність до дій за призначенням.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Заступник голови ...
Наступна новина: Епідемічна ситуація в ...

КОМЕНТАРІ