На Хмельниччині міліціонери викрили працівників виконавчої служби, які вчинили посадовий злочин

На Хмельниччині міліціонери викрили працівників виконавчої служби, які вчинили посадовий злочин

16.11.13 11:49 0 627
Посадовці виконавчої служби Хмельницького міського управління юстиції, зловживаючи своїм службовим становищем, спричинили матеріальні збитки на суму 280 тисяч гривень.

Працівники управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України в Хмельницькій області виявили та задокументували факт перевищення службових повноважень посадовими особами одного з відділів державної виконавчої служби Хмельницького міського управління юстиції.

Суть кримінального правопорушення полягала у тому, що чиновники, всупереч вимогам Закону України «Про виконавче провадження», в інтересах третіх осіб винесли постанову про зняття арешту з рухомого та нерухомого майна боржника - місцевого товариства з обмеженою відповідальністю. Це дало можливість підприємству продати майно. Виручені при цьому гроші підприємство не направило для погашення боргу, а використало на власні потреби. Таким чином посадові особи вчинили дії, які явно виходять за межі наданих їм повноважень, в зв’язку з чим, завдали матеріальних збитків.

Слідче управління УМВС України в Хмельницькій області за даним фактом відкрило кримінальне провадження, яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України - перевищення влади або службових повноважень, тобто умисне вчинення службовою особою дій, які явно виходять за межі наданих їй прав чи повноважень.

Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від семисот п'ятдесяти до тисячі п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: за добу, 14 ...
Наступна новина: У Рівненській області з ...

КОМЕНТАРІ