У мешканців Хмельниччини міліціонери в ході профілактичної операції вилучили саморобні вогнепальні пристрої

У мешканців Хмельниччини міліціонери в ході профілактичної операції вилучили саморобні вогнепальні пристрої

16.11.13 12:45 0 649
Житель одного з невеликих сіл неподалік обласного центру спав на ліжку з рушницею під матрацом, а 21-річний юнак носив у кишенях саморобні пістолети.

На Хмельниччині проходить профілактична операція «Зброя та вибухівка», мета якої — виявлення та вилучення з незаконного обігу вогнепальної зброї, бойових припасів та вибухових речовин. У ході цілеспрямованих відпрацювань в рамках операції у 55-річного мешканця Хмельницького району під час обшуку помешкання знайшли обріз двоствольної мисливської рушниці «ТОЗ-16» калібру 16 мм без маркування із одним патроном в каналі ствола. Чоловік зберігав незареєстровану зброю одній із кімнат на ліжку під матрацом.

А у Чемеровецькому районі того ж дня у 21-річного юнака під час особистого огляду у кишені куртки виявили два предмети, дуже схожі на саморобні пістолети.

— Уся вилучена зброя направлена на дослідження у науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України в Хмельницькій області, — говорить заступник начальника УМВС України в Хмельницькій області Микола Довгань. — Відповідно до статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) обом чоловікам за зберігання та носіння вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу може загрожувати позбавлення волі на строк від двох до п'яти років. Прикро, що вони не скористалися шансом здати зброю до органів внутрішніх справ добровільно і тим самим уникнути кримінальної відповідальності, — наголошує полковник міліції, — адже у тій же статті Кримінального кодексу передбачено, що особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, які зберігалися у неї незаконно, звільняється від кримінальної відповідальності.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ