Хмельницька область: начальники караулів та відділень пожежно-рятувальних підрозділів області удосконалили професійну майстерність

Хмельницька область: начальники караулів та відділень пожежно-рятувальних підрозділів області удосконалили професійну майстерність

16.11.13 16:39 0 788
Протягом 13-15 листопада в трьох гарнізонах оперативного реагування – містах Хмельницький, Шепетівка, Кам’янець-Подільський проведені заняття з начальниками караулів та відділень підрозділів Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій області.

У ході проведення заходів розглянуті основні питання організації службової підготовки в підрозділах, вивчена Методика визначення прямих та побічних збитків завданих пожежами. Рятувальники засвоїли основи роботи з прикладним програмним забезпеченням, які використовується в оперативно-службовій діяльності пожежно-рятувальних підрозділів, із джерелами стресу та його основними проявами. У ході занять вогнеборці навчались правилам спілкування та подачі відомостей із місця подій представникам засобів масової інформації.

Свої професійні вміння та навички рятувальники демонстрували на смузі психологічного навантаження та закріпили свої теоретичні знання заліковими тестами. Комплекс відповідних вправ включав у себе подолання металевого фрагменту триповерхового будинку, лабіринту, наземної відкритої ємності з горючими матеріалами, металевої площадки естакади з пошкодженим технологічним обладнанням та мішені.

Подібні заняття та навчання необхідні рятувальникам. Адже щодня вони працюють в екстремальних умовах, пов’язаних із високими температурами та ризиком для здоров’я та життя. Для рятувальників – це буденна робота, це невід’ємна складова служби, покликаної приходити на допомогу в хвилину біди.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ