В Житомирській області обласна влада привітала працівників радіо, телебачення та зв’язку з професійним святом

В Житомирській області обласна влада привітала працівників радіо, телебачення та зв’язку з професійним святом

16.11.13 08:09 0 838
В Україні щорічно, з 1994 року, 16 листопада відзначається День працівників радіо, телебачення та зв’язку. За останні кілька років Україна далеко просунулася в усіх видах зв\'язку, упроваджуючи нові й нові технології, що не відстають від світових тенденцій.

Цьогоріч урочистості з нагоди професійного свята працівників електронних ЗМІ в області провели напередодні – 15 листопада, зібравши багатьох представників цієї цікавої, важливої та складної професії. На свято з вітальними адресами до медійників регіону завітали заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, заступник голови обласної ради Михайло Чигир, заступник Житомирського міського голови Наталія Леонченко, директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Ірина Басова.

З кожним днем роль засобів масової інформації та зв’язку у житті людини стрімко зростає. Без щоденної роботи працівників електронних ЗМІ неможливий соціально-економічний розвиток держави, забезпечення сучасних стандартів інформаційного демократичного суспільства.

На важливості професії працівників радіо, телебачення та зв’язку, а також їх впливу на розвиток громадянського суспільства Житомирщини наголосив у вітальному слові заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих: «У наш час якість, швидкість та повнота передачі інформації мають виключно важливе значення. Ви формуєте громадську думку, забезпечуєте суспільство об’єктивною та неупередженою інформацією. Сучасна Україна повинна бути серед лідерів у галузі телекомунікаційних технологій. Досягнення цієї мети неможливе без представників вашої професії – журналістів, режисерів, операторів, зв’язківців, які працюють в ефірі. Ви формуєте громадську думку, всебічно і оперативно висвітлюєте життя регіону».

В області активно розбудовується регіональний інформаційний простір, створюються належні умови для вільного функціонування ЗМІ всіх форм власності та поліпшення соціального захисту працівників мас-медіа. Цьому значною мірою сприяли укази і доручення Президента України стосовно інформаційної діяльності, основоположні закони у сфері забезпечення свободи слова з урахуванням вимог міжнародного пакту про громадянські та політичні права, Конвенції про захист прав та свобод людини.

Почесними грамотами обласної державної адміністрації нагородили редактора ТВО «Обласне телебачення» Житомирської ОДТРК Тамілу Нестерук, заступника директора ТРК «Союз-ТВ» Анатолія Годованого, телеоператора КП Коростенської міської ради «Творче об’єднання «Коростеньмедіа» Сергія Мошківського.

Заступник голови обласної ради Михайло Чигир побажав представникам електронних ЗМІ області творчої наснаги, життєвого оптимізму та невичерпної енергії, а також вручив почесні грамоти обласної ради журналісту ТВО «Житомирське обласне радіо» Житомирської ОДТРК Катерині Євтушок, оператору ТВО «Обласне телебачення» Житомирської ОДТРК Ігорю Кучіну, журналісту ТРК «Союз-ТВ» Людмилі Галліній. Подякою голови обласної ради відзначили колектив кафедри редагування та основ журналістики ННІ філології та журналістики Житомирського державного університету ім. І. Франка.

Об’єднуючою ланкою між працівниками радіо, телебачення та зв’язку і владою безумовно є департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації.

Старшого редактора служби інформації радіо «Житомирська хвиля» ЖОДТРК Ігоря Епельбойма, журналіста міської радіокомпанії «Крок Радіо» Марію Єнжиєвську та головного інженера Житомирської філії Концерну РРТ Петра Маліновського нагородила грамотами департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації директор департаменту Ірина Басова.

Почесними грамотами обласної організації Національної Спілки журналістів України нагородили заступника директора Житомирської ОДТРК Михайла Синьогуба, ведучу програм редакції підготовки програм для дітей та юнацтва Житомирської ОДТРК Антоніну Тугас, завідувача редакції тематичних та авторських програм Житомирської ОДТРК Володимира Шолдрука.

На телерадіопростір Житомирщини формують 29 телевізійних компаній та організацій, 15 редакцій радіомовлення, з яких 6 – ФМ-радіостанцій. У сфері радіо, телебачення та зв’язку області працює близько 5 тисяч чоловік. У Житомирській області, як і на всій території України, активно розбудовується мережа цифрового наземного ефірного мовлення.

У цілому всі телерадіокомпанії та організації, які працюють в регіоні, прагнуть підвищувати свій професійний рівень, оновлювати технічну базу та випускати якісний інформаційний продукт – зазначалося на урочистостях.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ