Житомирська область: піротехніками знищено чотири артилерійські снаряди та одну авіабомбу

Житомирська область: піротехніками знищено чотири артилерійські снаряди та одну авіабомбу

16.11.13 14:40 0 712
14 листопада на пункт зв’язку 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Андрушівка надійшло два повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів.

Зокрема, у селі Нехворощ місцевий житель виявив підозрілий предмет у лісі. Чоловік набираючи пісок зачепив невідомий об’єкт схожий на боєприпас. Після цього він негайно сповістив про це службу порятунку «101». Рятувальники, які прибули до місця виклику встановили, що виявлений предмет – фугасна авіабомба калібру 100 кг радянського виробництва.

Цього ж дня про виявлення вибухонебезпечних предметів повідомив житель села Чубарівка. Чоловік неподалік від власного будинку працював на присадибній ділянці. Під час роботи він натрапив на підозрілий об’єкт. Оглянувши місце знахідки уважніше, чоловік виявив ще два невідомих предмети. Не зволікаючи він негайно зателефонував рятувальникам та загородив знахідки парканом. Фахівці встановили, що виявлені предмети – артилерійські снаряди калібру 76 мм часів Великої вітчизняної війни.

Ще один артилерійський снаряд (калібр 120 мм) місцевий житель виявив у Новоград-Волинському. Як і в попередньому випадку чоловік займався господарчими роботами на власній присадибній ділянці. Помітивши вибухонебезпечний предмет він самотужки переніс його до безпечного місця і повідомив про це рятувальників 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Новоград-Волинський.

Станом на 15 листопада усі вищевказані вибухонебезпечні предмети знищено групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС у Житомирській області. Завдяки вчасному інформуванню та оперативним діям фахівців ніхто не постраждав.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області у ...
Наступна новина: Львівські рятувальники ...

КОМЕНТАРІ