У Рівненській області рятувальники провели пожежно-профілактичне відпрацювання житлового сектору сільської місцевості

У Рівненській області рятувальники провели пожежно-профілактичне відпрацювання житлового сектору сільської місцевості

16.11.13 12:56 0 715
З початку 2013 року в Березнівському районі виникло 56 пожеж, внаслідок яких загинуло 5 громадян. Як стверджує статистика, переважна більшість загибелі (90%) припадає на сільську місцевість. Останній трагічний випадок стався 11 листопада в селі Яринівка, де під час пожежі загинули мати із сином. Більш за все до виникнення загоряння призвело необережність загиблого чоловіка під час паління.

Враховуючи це та з метою навчання громадян, що проживають у сільській місцевості основних правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності, а також недопущення загибелі людей, 14 листопада рятувальники районного центру провели інформаційно-роз’яснувальну роботу у селах Яринівка, Білка та смт. Соснове Березнівського району.

Посилена увага приділялася на так звану групу ризику – самотніх літніх людей, інвалідів, соціально незахищені родини. Людям роздали застерігаючи листівки, де докладно розповідається, як не допустити пожежі в оселі. Щоб ефективніше вплинути на свідомість громадян, рейдівці наводили конкретні приклади пожеж та їх наслідків, що трапилися на території району, а також за згодою власників здійснювали огляд помешкань з метою виявлення наявних порушень пожежної безпеки з подальшим наданням, як консультативної так і практичної допомоги населенню відносно упередження пожеж або інших надзвичайних подій.

Під час рейдової перевірки переважна більшість господарів дослухалася до порад рятувальників, оскільки безпека домівки для них тотожна з особистим добробутом, а також обіцяли дотримуватись відповідних правил безпеки.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Львівщині правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ