У Рівненській області піротехніки Держслужби з НС знешкодили 23 мм артилерійський снаряд, що був виявлений поблизу автодороги в обласному центрі

У Рівненській області піротехніки Держслужби з НС знешкодили 23 мм артилерійський снаряд, що був виявлений поблизу автодороги в обласному центрі

16.11.13 13:49 0 802
13 листопада в місті Рівне неподалік автодороги по вулиці Костромська місцевим жителем був виявлений металевий предмет ззовні схожий на боєприпас. Про знахідку негайно повідомили рятувальників Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області, а працівники міліції взяли під охорону місце де знайшли підозрілий предмет.

Фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення оглянувши знахідку встановили, що це артилерійський снаряд калібром 23 мм. часів Великої Вітчизняної війни. При додатковому обстеженні прилеглої території більше вибухонебезпечних предметів виявлено не було. Рятувальники ДСНС обережно завантажили боєприпас у піротехнічний автомобіль та вивезли у спеціально відведене місце де і знешкодили.

Шановні громадяни! Під час земляних робіт будьте пильними та обачними, адже вибухонебезпечні предмети можуть знаходитись всюди де проходили бойові дії: у полі та городах, у лісі та парках, у річках та ставках, будівлях та підвалах, на території колишніх полігонів, а особливо слідкуйте за дітьми, попередьте їх про небезпеку яку являє собою звичайний, на перший погляд, шматок застарілого металу. В разі виявлення підозрілого предмету схожого на боєприпас необхідно негайно сповістити найближче розташований орган виконавчої влади, наприклад: сільську (міську) раду, дільничного міліціонера, пожежно-рятувальну службу ДСНС за телефоном 101. При знаходженні вибухонебезпечного предмета категорично забороняється: брати їх до рук, наносити по ним удари, робити спроби розібрати або переносити з місця на місце, кидати їх в вогнище або розводити над ним полум’я, збирати та здавати їх як металобрухт.

Пам’ятайте що краще попередити біду, ніж ліквідувати її наслідки.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ