У Рівненській області служба зайнятості допомагає знайти роботу та здобути професійну освіту людям, які звільнилися з місць позбавлення волі

У Рівненській області служба зайнятості допомагає знайти роботу та здобути професійну освіту людям, які звільнилися з місць позбавлення волі

16.11.13 16:45 0 865
13 листопада відбулося чергове засідання спостережної комісії виконавчого комітету Рівненської міської ради. Одним з питань, які висвітлювалися та обговорювалися членами комісії під час засідання, був звіт заступника директора Рівненського міського центру зайнятості Сергія Повальчука про надання послуг особам, які звільнилися з місць позбавлення волі та звернулися до служби зайнятості.

Він доповів членам комісії, що протягом десяти місяців 2013 року до центру зайнятості в пошуках роботи звернулося 6 осіб, звільнених з місць позбавлення волі. Усього ж на обліку перебувало 10 осіб вищезгаданої категорії, в тому числі 8 осіб віком до 35 років.

Особи, звільнені з місць позбавлення волі, які перебували на обліку в центрі зайнятості, залучалися до участі в різноманітних семінарах, отримували консультації з чинного законодавства про зайнятість та працевлаштування, профконсультаційні та профорієнтаційні послуги. Для них здійснювався пошук підходящої роботи на підприємствах та в установах міста різних форм власності.

Сергій Повальчук звернув увагу комісії на те, що ефективним кроком до працевлаштування є професійне навчання цієї категорії осіб. Шестеро звільнених із місць позбавлення волі здобули, а двоє ще навчаються за професіями слюсаря з ремонту автомобілів, водія автотранспортних засобів, електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування, електрозварника ручного зварювання, лицювальника-плиточника. Здобуття певної професії та кваліфікації дає можливість швидше себе реалізувати та знайти роботу. Підтвердженням цього є працевлаштування після закінчення навчання.

Станом на 1 листопада 2013 року на обліку в міському центрі зайнятості перебуває 3 безробітних осіб, звільнених з місць позбавлення волі. Їм продовжується підбір підходящої роботи, двоє ще навчаються.

Спеціалісти Рівненського міського центру зайнятості спільно з Управлінням державної пенітенціарної служби в Рівненській області протягом січня-жовтня 2013 року провели 9 різноманітних семінарів та тренінгів для засуджених без позбавлення волі, зокрема, „Подолання життєвих криз”, „Впевнені кроки до пошуку роботи”, „Тютюн та інші наркотики – зброя масового знищення”. У семінарах взяли участь 164 особи.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницька область: ...
Наступна новина: Очільник Львівщини ...

КОМЕНТАРІ