Іран висловив сподівання на успіх ядерних переговорів

Іран висловив сподівання на успіх ядерних переговорів

16.11.13 11:05 0 775
Міністр закордонних справ Ірану висловив сподівання, що на переговорах із шістьма провідними державами світу наступного тижня вдасться досягти угоди щодо ядерної програми його країни. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Але, заявив Могаммад Джавад Заріф, іранські представники наполягатимуть, щоб світ визнав «ядерні права» Ірану.

ж у Вашингтоні неназваний чільний урядовець США теж заявив, що домовленості «цілком можливо» досягти. Але цей посадовець попередив, що деякі важкі питання досі не узгоджені.

Могаммад Джавад Заріф і верховний представник ЄС із закордонних справ Катрін Аштон, яка координує переговори з боку шести країн, мають зустрітися у швейцарській Женеві наступної середи, 20 листопада; по тому, в четвер і п’ятницю, 21 і 22 листопада, на дводенні переговори з Іраном зберуться чільні представники Великої Британії, Китаю, Німеччини, Росії, США і Франції, які ведуть ці переговори від імені світової спільноти.

На переговорах цих держав із Іраном, що завершилися наприкінці минулого тижня, остаточної домовленості досягти не вдалося, хоча сторони заявляли про значний поступ.

У світі непокояться, що Іран під прикриттям заяв про мирну ядерну програму може намагатися таємно створити ядерну зброю. Тегеран відкидає ці звинувачення і наполягає на своєму праві самостійно збагачувати уран, офіційно для медичного дослідного реактора, але доказів заявленого мирного характеру своєї ядерної програми, яких домагається світова спільнота, так і не надав.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська область: ...
Наступна новина: У Волинській області бути ...

КОМЕНТАРІ