Албанія відхилила прохання США про демонтаж хімічної зброї Сирії

Албанія відхилила прохання США про демонтаж хімічної зброї Сирії

16.11.13 09:40 0 834
Албанія повідомила що відхилила прохання США здійснити демонтаж хімічної зброї Сирії на своїй території. Як заявив на прес-конференції прем’єр-міністр Еді Рама, для Албанії «неможливо» взяти участь у цій операції. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Перед початком прес-конференції кілька тисяч людей, супротивників ідеї про демонтаж хімічної зброї в їхній країні, вийшли на вулиці столиці Тирани, чекаючи, яке рішення оголосить прем’єр, і, почувши його на велетенських екранах на головній площі міста, зустріли його радісними вигуками.

У посольстві США в Тирані заявили, що Вашингтон поважає рішення Албанії.

ж у Гаазі Організація за заборону хімічної зброї проводить увечері зустріч, на якій обговорює детальний графік знищення сирійської хімічної зброї. Цю зустріч перенесли з ранку, щоб дочекатися рішення Албанії.

Влада Сирії за домовленістю, якої досягли позаминулого місяця за посередництва Росії і США, погодилася ліквідувати весь свій арсенал хімічної зброї. За резолюцією Ради безпеки ООН, цей процес має бути завершений до 30 червня наступного року.

Албанія, яка теж мала хімічну зброю з часів комуністичного режиму, 2007 року повністю позбулася її з технічною і фінансовою допомогою США.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські міліціонери ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ