Школярка з Тернопільщини стала призером Всеукраїнського конкурсу есе «Я – європеєць»

Школярка з Тернопільщини стала призером Всеукраїнського конкурсу есе «Я – європеєць»

16.11.13 10:13 0 743
Учениця Козівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Тетяна Лотиш стала призером Всеукраїнського конкурсу есе «Я – європеєць».

Як повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки України, конкурс проходив у вересні-жовтні 2013 року з метою привернення уваги до розвитку українсько-литовських відносин у різних сферах суспільного життя, пропаганди європейських цінностей, демократичних принципів державного устрою.

У його фіналі взяли участь роботи 310 юних українців. Приємно, що серед 14 переможців є й наша землячка з Козови, - повідомляє телеканал ТТБ.

Нагородження призерів конкурсу відбулося13 листопада 2013 року в Посольстві Литовської Республіки в Україні.

Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Пятрас Вайтєкунас звернувся з вітальним словом до переможців конкурсу, зазначивши: «Європа – це не лише географічне поняття, але й дещо більше: спосіб мислення, цінності».

Оскільки Литва цього року головує в Раді ЄС, представники Литовської Республіки взяли на себе відповідальність привітати конкурсантів. Вони також відмітили, що вступ України в ЄС стане вагомим і відчутним здобутком нашої держави, та матиме особливе значення для її громадян, особливо молодшого покоління, які усвідомлюють, хто вони, звідки, та в якому напрямку мають рухатися.

Присутній на урочистостях Заступник Міністра освіти і науки України Борис Жебровський привітав талановиту молодь і згадав речення, яким починалася одна з робіт: «Я – українець, а значить європеєць».

Заступник Міністра схвально відгукнувся про зміст творчих робіт дітей, з-поміж яких кожен прагнув розвивати нашу державу європейськими здобутками та на користь прийдешніх поколінь.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ