На Тернопіллі завдяки втручанню народного депутата Михайла Головка і порталу "Наші гроші" вдалося зупинити корупційну схему з тендером на 1,5 млн. грн.

На Тернопіллі завдяки втручанню народного депутата Михайла Головка і порталу "Наші гроші" вдалося зупинити корупційну схему з тендером на 1,5 млн. грн.

16.11.13 14:09 0 821
17 вересня 2013 року Державне підприємство України "Міжнародний дитячий центр "Артек" уклав угоду з ТОВ "ИССО" на проєктування стадії "Р" реконструкції лікувального корпусу "Артек" вартістю 1,50 млн. грн.

Торги було проведено за неконкурентною процедурою "закупівлі в одного учасника" на підставі того, що фірма "ИССО" раніше виконала проєктні роботи на стадії "П". Разом з тим, у "Віснику держзакупівель" немає даних про підстави отримання цією фірмою першого підряду.

Після звернення із проханням провесті перевірку фактів порушення Закону України "Про здійснення державних закупівель" Голова Державної фінансової інспекції України витребував документи та матеріяли, необхідні для перевірки. Виконувач обов'язків прокурора О.Домніков у листі від 18.10.2013 року вказав, що перевірку доручено здійснити ГУ МВС України в АР Крим.

Начальник кримської міліції М.Слєпаньов листом від 30.11.2013 року повідомив, що слідчий Ялтинського міського управління ГУ МВС України в АР Крим А.Жуков вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 192 Кримінального кодексу України ("Заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою"), за що передбачено покарання у вигляді виправних робіт до 2 років або арешт до 6 місяців.

"У висновку за результатами моніторингу, які розміщено на сайті Мінекономрозвитку від 29.10.2013 року, виявлено, що замовник необґрунтовано та безпідставно застосував процедуру закупівлі в одного учасника. Враховуючи це, Мінекономрозвитку вказує, що виконання зобов'язань за договором закупівлі може мати наслідком нераціональне та неефективне використання державних коштів, та рекомендує провесті нову процедуру закупівлі. Ми будемо вимагати від правоохоронних та контрольних органів розірвати договір та притягнути винних осіб до відповідальності", – зазначив народний депутат свободівець Михайло Головко.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Газета «Волинь»: ...
Наступна новина: Львівщина: Олег Сало ...

КОМЕНТАРІ