Протягом трьох днів у Тернополі під відкритим небом діятиме виставка «Страчені голодом: невідомий геноцид українців (1932-1933)»

Протягом трьох днів у Тернополі під відкритим небом діятиме виставка «Страчені голодом: невідомий геноцид українців (1932-1933)»

16.11.13 15:30 0 774
Голова обласної ради Василь Хомінець взяв участь у відкритті цієї документальної виставки, яка розташована поблизу пам’ятника Іванові Франку на вулиці Сагайдачного. На ній представлені свідчення очевидців, архівні документи, фото, які показують, що Голодомор 1932-1933 років був штучним і спрямованим на знищення українців. Ця виставка була розроблена, щоб розповісти усьому світу про цю страшну сторінку в історії України та щоб світ визнав, що Голодомор був ні чим іншим, як спланованим геноцидом.

«Це був один з найтяжчих ударів по нашій нації, адже мільйони українців помирали тільки тому, що були українцями. Ми, нині сущі, та наші нащадки повинні пам’ятали – дорога України до своєї держави була надто тернистою і надто багато мільйонів українців поклали свої життя цією дорогою. Замучені та страчені голодом – серед них, – зазначив Василь Хомінець. – ці мільйони невинно убієнних душ дивляться з небес, щоб ми, пам’ятаючи, більше ніколи такого не допустили, щоб берегли свою державу. У 80-ті роковини наймасовішого вбивства голодом етнічних українців перегляньмо цю виставку, подивімося історії в очі, зробімо висновки і пом’янімо усіх жертв червоної чуми. Молімо Господа за їхні душі».

Священики відправили молебень та освятили виставку. Експозиція діятиме протягом трьох днів.

Довідково.

Виставка була вперше презентована 27 березня 2007 року в приміщенні Парламенту Європейського Союзу у Брюсселі. За півтора роки існування її мали можливість оглянути глядачі у Женеві, Лондоні, Берліні, Мінську, Вашингтоні. Електронний варіант виставки був переданий кожному посольству України за кордоном задля проведення інформаційних заходів з цієї теми. На виставка «Страчені голодом: невідомий геноцид українців» існує українською, російською, англійською, французькою німецькою, іспанською, китайською та арабською мовами.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Автопарк волинських ...

КОМЕНТАРІ