Думки про самогубство зараз поширене явище, – Юрій Закаль

Думки про самогубство зараз поширене явище, – Юрій Закаль

17.11.13 10:17 0 769
Завершені самогубства не мають на Львівщині такого поширення, тобто, немає тенденції до того, що самогубства завершуються. Однак наміри, думки про вчинення самогубств є зараз доволі поширеним явищем.

Про це у коментарі IA ZIK 15 листопада повідомив головний позаштатний психіатр департаменту охорони здоров’я ЛОДА, член правління Асоціації психіатрів України Юрій Закаль.

«На жаль, зараз не маю статистики, щоб говорити, бо вона дуже така специфічна. Навіть отримання її специфічне. Можу лише сказати, що ситуація з самогубствами є контрольована нами, у нас відпрацьовується певний механізм допомоги. Завершені самогубства не мають такого поширення, тобто немає тенденції до того, що самогубства завершуються», – розповів він.

Однак, з його слів, наміри, думки про вчинення самогубств є зараз доволі поширеним явищем.

«У цьому контексті неофіційна статистика (вона не може бути офіційною) отримується від працівників телефону довіри тощо, які аналізують кількість звернень громадян з різними психологічними проблемами, і серед них також збільшується кількість питань, порад, які пов’язані з думками про самогубства. Це є проблема, яка потребує дуже серйозних організаційних змін», – підкреслив головний позаштатний психіатр департаменту охорони здоров’я ЛОДА.

Нагадаємо, у Львові 15 листопада, стартувала третя конференція з циклу «Львівські психіатричні зустрічі» на тему «Психіатри: хто ми? З ким ми?», у якій беруть участь представники МОЗу, психіатри, психологи, філософи, богослови. Під час зустрічі, яка розрахована на два дні, обговорюють питання середовища, в якому працюють психіатри, живуть їхні пацієнти та дискутують, які позитивні зміни в наданні психіатричної допомоги відбулися і які проблемні питання залишаються невирішеними.

Зі слів Закаля, останніми роками на Львівщині в основі психічних розладів найчастіше були шизофренія і розумова відсталість, а на перший план виступають афективні розлади. Це розлади, які пов’язані з депресіями та іншими емоційними порушеннями. Всі інші залишаються приблизно на одному рівні.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В’ятрович розкаже про ...

КОМЕНТАРІ