Бездіяльний ЛКП «Лев» ввів тарифи, що вищі за ціни у приватників, – зоозахисники

Бездіяльний ЛКП «Лев» ввів тарифи, що вищі за ціни у приватників, – зоозахисники

17.11.13 11:48 0 772
ЛКП «Лев» завищує тарифи на стерилізацію і перебування тварин – ціни там вищі, ніж у приватних ветклініках.

Про це 15 листопада, на прес-конференції в повідомили представники Західноукраїнського товариства захисту тварин.

За словами захисників тварин, у ЛКП «Лев» закінчився термін ветеринарної ліцензії. Ліцензія на користування кетаміном не вироблена, а альтернативні методи наркозу не застосовуються, бо «грошей на їх закупівлю нема».

Президент ЗУТЗТ Андрій Курач, зокрема, зазначив, що на зарплати ЛКП «Лев» в рік іде близько 300 тис. грн, однак ця установа фактично нічого не робить. Від липня 2012 до вересня 2013 року комунальне підприємство не зробило жодної стерилізації, вакцинації, ідентифікації міських тварин.

«Єдиний позитив – це те, що ми змогли забрати звідти понад сто тварин і прилаштувати їх до нових господарів», – зазначив Курач.

Водночас захисники тварин звертають увагу, що в ЛКП «Лев» встановлені необґрунтовані тарифи. Так, перетримка тварин після операції коштує 118 грн на добу, тоді як, наприклад, у приватній клініці це обійдеться у близько 70 грн. Також «Лев» встановив тариф на стерилізацію собак у розмірі 430 грн, а приватні ветлікарні для безпритульних тварин роблять такі операції за 350 грн.

«У Львові всі структури, які мали б відповідати за безпритульних тварин, пасивні. І справа не лише в проблемах з фінансуванням. Проблема в тому, що вони не виявляють до цього достатнього інтересу», – наголосив Андрій Курач. Він зазначив, що загальноприйнятою у світі практикою є ідентифікація та стерилізація тварин.

«Львів пасе задніх у питанні поводження з безпритульним тваринами», – додала член Західноукраїнського товариства захисту тварин Наталія Куба. Для порівняння захисники тварин навели приклади того, як це питання вирішується у Донецьку та Луцьку.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На території ЛКП «Лев» ...
Наступна новина: Представники ДСНС України ...

КОМЕНТАРІ