На Jazz Bez артистка Мар’яна Садовська готує нову програму

На Jazz Bez артистка Мар’яна Садовська готує нову програму

17.11.13 13:44 0 836
На початку зими із 4 по 15 грудня 2013 р. містами України і Польщі втринадцяте пронесеться міжнародний джазовий марафон Jazz Bez. Незрівнянна українська артистка Мар’яна Садовська презентуватиме на ньому нову програму Cut The Cord, створену у співпраці з німецьким перкусистом Крістіаном Томе. Це мікс із традиційних і сучасних українських пісень та електро-актустичний перфоманс.

Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

Cut The Cord – це музика між традиціями предків і сучасними ритмами, між Сходом та Заходом. Це внутрішня музична драматургія, музичні колажі й звуки, які живуть у людській душі споконвіку.

У Фестивалі візьме участь півтори сотні музикантів з України, Польщі, США, Ізраїлю, Великобританії, Німеччини, Данії, Швейцарії, Італії, Білорусі, Грузії, Вірменії, Азербайджану…

Геній світового фрі-джазу піаніст Метью Шіпп зіграє у дуеті із польським імпровізаційним саксофоністом Матеушем Валеріаном.

Чарівна співачка і піаністки Marinita виступить разом із зіркою ізраїльської сцени майстром гри на кяманчі та багламі Марком Еліягу, учасником проекту славетного Майка Стерна бас-гітаристом Теймуром Фелем та перкусистом Орханом Агабейлі.

Джаз та клезмерську музику поєднає відомий польський Bester Quartet, що працює з Джоном Зорном, Томашем Станьком та Ґражиною Авгущік.

Відомий український контрабасист Аркадй Овруцький представить свій квартет з американськими джазменами: піаністом Джоелем Холмсом, саксофоністом Майклом Томасом та барабанщиком Джейсоном Брауном.

Один з найвідоміших гуртів Грузії ZumbaLand запропонує екзотичне переплетення джазу із мелодикою свого краю.

Володар найпрестижнішої польської музичної премії «Фридерик» 2013 року піаніст Куба Станкевич виступить із програмою імпровізацій до музики видатного композитора Войцеха Кіляра.

Лондонський панк-джаз-фанк проект World Service Project забавлятиметься несподіваними музичними конструкціями, ритмами, пасажами і дисонансами.

Проект KOMEDA:AHEAD поєднає майстерність зіркового німецького вібрафоніста Крістофера Дела та відомих польських джазменів братів Марціна і Бартоломея Олесів.

KAOS Protokoll зі Швейцарії творитиме експериментальну музику на перехресті різних стилів, яку вони самі називають «саундтреками до кінця світу».

Проект одного з кращих вітчизняних барабанщиків Ігоря Гнидина разом з іншими творцями групи ShockolaD дасть можливість відчути нові напрямки розвитку українського джазу.

Харизматичний польський піаніст виступить у проекті Krzysztof Kobylinski Trio разом із німецьким перкусистом Томом Даяном та ізраїльським гітаристом Дмітрієм Гореликом.

Італійські віртуози Kekko Fornarelli Trio спробують переконати, що їхню яскраву і контрастну музику треба бачити такою ж мірою, як і чути.

Аванґард-фолку з домішками джазу та блюзу запропонує польський квартет Tatvamasi, у якому грає Ґжегож Лесяк з легендарних ORKIESTRA ?W. MIKO?AJA.

Новий білоруський проект H.A. Quartet, створений Оганесом Аванесяном та учасником Аpple Tea Константином Горячим, релаксуватиме під легкі перкусійні ритми, фортепіанні імпровізації і звуки екзотичних інструментв.

Aladdin Killers міксуватимуть джаз з електронікою, послуговуючись семплами, лупами, та іншими технологіями звуковидобування 21 століття.

Молодий і активний київський проект JT Fresh здійснить оригінальні джазові аранжування світових хітів та народних пісень.

Культовий польський гітарист, учасник легендарних джаз-рокових «Laboratorium» Ришард Стила зіграє сольну програму у львівському джаз-клубі.

Київсько-харківський квартет Deep Tone project виконуватиме авторську музику Олександра Павлова і Костянтина Іоненка.

Український піаніст Павло Ігнатьєв гратиме власну музику, що тяжіє до modern classical і сучасного джазу.

Також у рамках Фестивалю відбудеться джазова школа для молодих музикантів у Перемишлі, традиційні джем-сейшени, майстер-класи, фотовиставки та концерти багатьох інших виконавців, що творять якісну, розумну, вишукану і нестандартну музику.

Тринадцятий Jazz Bez об’єднає довкола джазу Київ, Харків, Рівне, Тернопіль, Луцьк, Люблін, Санок, Глівіце, Перемишль та батьківщину Богдана-Ігоря Антонича село Новицю. Вперше до джазової федерації приєднаються Мостиська. Серцем Фестивалю є Львів.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Про голод на Великій ...
Наступна новина: Дошкільному навчальному ...

КОМЕНТАРІ