В основу адміністрування єдиного соціального внеску закладений сервісний принцип роботи, – Луцька ОДПІ

В основу адміністрування єдиного соціального внеску закладений сервісний принцип роботи, – Луцька ОДПІ

17.11.13 17:35 0 816
Про це під час брифінгу з представниками місцевих ЗМІ повідомила заступник начальника Луцької ОДПІ Тетяна Павлова.

Посадовець наголосила, що місцеві платники не відчувають незручностей у зв’язку зі зміною адміністратора єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

"В Луцькій ОДПІ вже проведено всю необхідну технічну та організаційну підготовку, щоб для місцевих підприємців сам процес подання звітності був максимально комфортним. Для цього здійснено всі необхідні кадрові та організаційні приготування. Зокрема, в Центрі обслуговування платників створено додаткові робочі місця для прийняття звітності з єдиного внеску у суб’єктів господарювання. Представники бізнесу завжди можуть розраховувати на компетентну допомогу фахівців податкової інспекції», – зазначила Тетяна Павлова

За словами заступника начальника Луцької ОДПІ, планується вдосконалення адміністрування єдиного внеску за рахунок розширення можливостей електронного звітування. Звітність в електронному вигляді дозволить платникам дистанційно, без додаткових витрат, звітувати зі сплати єдиного внеску. Для цього потрібно отримати електронний цифровий підпис та посилені сертифікати ключів, які фахівці Луцької ОДПІ видають безкоштовно.

На завершення посадовець звернула увагу присутніх на те, що Міністерство затвердило Порядок обліку платників ЄСВ. Зокрема, платників внеску бере на облік орган доходів і зборів за місцезнаходженням або місцем проживання. Отримані відомості надсилаються до Фонду соціального страхування від нещасних випадків для зарахування юридичної чи фізичної особи до класу професійного ризику виробництва. Відповідні відомості вносяться до реєстру страхувальників: це і є дата взяття на облік.

Нагадаємо, що з 1 жовтня 2013 року Міністерство доходів і зборів України розпочало процедуру адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Відтепер територіальні органи Міндоходів прийматимуть та оброблятимуть звіти про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові працівники ...

КОМЕНТАРІ