Заради порятунку життя інших тернопільські автоінспектори стали донорами

Заради порятунку життя інших тернопільські автоінспектори стали донорами

17.11.13 16:01 0 837
В рамках проведення Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху співробітники ДАІ долучилися до добровільної акції «Здай кров – збережи життя».

Шістнадцять автоінспекторів завітали до Тернопільської обласної станції переливання крові, щоб поділитися найціннішим – власною кров’ю із тими, хто постраждав у дорожньо-транспортних пригодах.

Молоді, фізично здорові співробітники ДАІ прийняли таке рішення свідомо. Адже їхня робота постійно пов’язана із ризиком, тому міліціонери, як і медики, добре розуміють ціну людського життя.

Спочатку добровольців обстежили лікарі. Позитивна оцінка стану здоров’я у день здачі крові особливо важлива. Після цього кожен з міліціонерів віддав по 450 мілілітрів крові, яка врятує життя іншим людям. В одного із працівників ДАІ медики виявили групу крові, яка цього дня була терміново необхідна одному із пацієнтів. Саме тому йому запропонували першим здати донорську кров, яку одразу віддали у медичний заклад.

- Інспектори беруть участь в акції охоче, – каже начальник сектору профілактичної роботи управління ДАІ в області Василь Барановський. - Ми також хочемо популяризувати добровільну здачу крові, адже відомо, що це донорові не шкодить, а постраждалим може врятувати життя.

Співробітники ДАІ сподіваються, що своїм вчинком зможуть зберегти не одне людське життя та здоров’я.

Cектор зв’язків з громадськістю

УМВС в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ