В Закарпатській області перечинська міліція вчилася ліквідовувати стихійні лиха

В Закарпатській області перечинська міліція вчилася ліквідовувати стихійні лиха

17.11.13 18:45 0 819
Кажуть, теорія без практики – це пусті слова, а практичні вміння без теоретичних знань здобути теж важко. На заняттях із службової підготовки правоохоронці Перечинщини щотижня штурмують фортецю знань, вивчаючи поряд з усім і порядок дій, планування та здійснення різного роду заходів у зонах виникнення стихійного лиха, аварій чи катастроф. А днями міліціонери взяли участь у тактико-спеціальних навчаннях, що проходили на території Туричківської сільської ради, де мали змогу на практиці навчитися узгоджувати свої дії з усіма органами управління та силами цивільного захисту району під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Навчання проводилися за участі голови державної адміністрації Петра Грицика та голови районної ради Анатолія Перцева, представників районних управлінь МНС, пожежної служби, охорони здоров’я, електромереж, лісівники й дорожники району.

Було змодельовану складну ситуацію: на дорозі до села Турички повалилися дерева, що унеможливило рух транспортних засобів. Бригада відділу надзвичайних ситуацій та пожежної частини прибули на місце першими і розпочали ліквідаційні роботи. Швидка надавала першу невідкладну допомогу умовному постраждалому. Роль правоохоронців - перекрити проїзд транспортних засобів та не допускати сторонніх осіб до місця пригоди. Керував організацією поставлених задач з перекриття дорожнього руху та дотримання правопорядку на даній ділянці дороги начальник відділення державної автомобільної інспекції Михайло Беца.

Другий етап навчання - ліквідація умовної технологічної аварії - зсуву дороги до села Липовець. За легендою, швидка через зсув дороги не могла проїхати за викликом до вагітної жінки, яку потрібно було доставити в районне пологове відділення…

Віктор Ребрей зауважує, що правоохоронці завжди мають бути готовими до роботи в надзвичайних умовах. А такі показові навчання дають змогу навчитися застосовувати свої знання на практиці та оцінити реальні можливості, вміння і навички о

собового складу. Усі задіяні служби мали впоратися з багатьма складними завданнями, і завдяки належному керуванню та скоординованим діям поставлені задачі були успішно вирішені.

Мирослава Пекар,

Перечинський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Новинка від «телефонних» ...

КОМЕНТАРІ