Новинка від «телефонних» шахраїв: тепер вони представляються працівниками банків

Новинка від «телефонних» шахраїв: тепер вони представляються працівниками банків

17.11.13 18:54 0 830
У Кам‘янці-Подільському чоловік, намагаючись продати через Інтернет газову плиту, замість заробітку, позбувся власних заощаджень з карткового рахунку.

25-річний кам‘янчанин вирішив продати за допомогою одного з інтернет-сайтів непотрібну йому газову плиту. Незабаром знайшовся і покупець, якому товар підійшов і за ціною, і за якістю. Обговоривши по телефону умови купівлі-продажу, чоловіки зійшлися на безготівковому розрахунку, а саме перерахунку грошей на кредитну картку.

Того ж дня пообіді до продавця товару зателефонував невідомий та представився працівником банку. Він повідомив, що на картковий рахунок зараховано 850 гривень і одразу додав, що у разі, якщо чоловік протягом трьох годин не зніме перераховану на картку суму, то сплатить 300 гривень штрафу. Також телефонуючий повідомив, що банком встановлений чіткий алгоритм дій при знятті такої готівки і попросив перетелефонувати, коли клієнт буде поруч з банкоматом, аби він міг його проконсультувати щодо правильного порядку дій.

Згодом правоохоронцям потерпілий пояснив, що тоді був дуже заклопотаний і навіть не подумав, що може потрапити на гачок шахраїв. Він без вагань подався до найближчого відділення банку та повідомив про це «телефонного консультанта». За хвилину вже знайомий чоловічий голос давав вказівки: вставте картку, виберіть функцію «Переказ коштів», введіть цифри із СМС-повідомлення, введіть номер рахунку, натисніть «Згідний» — ось і все. По завершенні процедури на екрані банкомату з‘явився надпис — «на рахунку мінус 7 000 гривень». Коли власник картки спробував з‘ясувати, що сталося, голос на іншому кінці дроту зухвало повідомив, що його обдурили.

Наразі слідчі Кам’янець-Подільського міськвідділу міліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) та розшукують зловмисників, яким, згідно санкції статті, загрожує штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до 240 годин, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На конференції у Львові ...

КОМЕНТАРІ