В Закарпатській області у Залужанській школі відкрили музей Василя Дурдинця

В Закарпатській області у Залужанській школі відкрили музей Василя Дурдинця

17.11.13 14:36 0 754
15 листопада на базі Залужанської ЗОШ І-ІІІ ст. Мукачівського району було відкрито кімнату-музей видатних випускників даного навчального закладу. Головна експозиція музею розповідає про життя та трудову діяльність громадського і політичного діяча, радника Міністерства внутрішніх справ України, голови Наглядової ради Національної академії внутрішніх справ України, почесного професора, генерала внутрішньої служби Василя Васильовича Дурдинця. Саме в цьому навчальному закладі Василь Дурдинець здобув початкову і середню освіту.

На урочисте відкриття музею завітало багато поважних гостей: представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, однополчани та колеги Василя Васильовича, його друзі та рідні.

Вшанувати видатного закарпатця прийшли й представники Управління ДСНС України у Закарпатській області на чолі з начальником, депутатом обласної ради Мирославом Щербеєм.

У відносно невеликому за площею приміщенні організаційний комітет, що займався відкриттям даного музею, намагався розкрити життєвий і творчий шлях славного земляка. Окремі розділи присвячені його діяльності під час керування Міністерством з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи (1999-2002 роки). Окрасою експозиції стали державні нагороди Василя Дурдинця та його генеральська форма.

«Василь Васильович Дурдинець стояв біля витоків створення в Україні Міністерства з питань надзвичайних ситуацій. Саме він закладав фундамент на базі якого тепер функціонує народна служба порятунку «101». Відкриття такого музею є вкрай необхідним для підростаючого покоління. Наші діти повинні знати та брати приклад з таких видатних земляків», - зауважив у вітальному слові Мирослав Щербей.

Також, головний рятувальник краю, депутат обласної ради Мирослав Щербей висловив сподівання що такі музеї будуть відкриватися і в інших районах Закарпаття, адже народ який не знає свого минулого не має майбутнього.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Льоріс: "Ми грали проти ...
Наступна новина: Голова Верховної Ради ...

КОМЕНТАРІ