Рівненські та волинські правоохоронці вчилися по-європейськи спілкуватися з журналістами

Рівненські та волинські правоохоронці вчилися по-європейськи спілкуватися з журналістами

17.11.13 22:00 0 865
У місті Рівному відбувся черговий етап проекту «Подальше сприяння вдосконаленню практики взаємодії між правоохоронними органами України та працівниками ЗМІ», в рамках співпраці Міністерства внутрішніх справ і Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Керівники рівненських та волинських міськрайвідділів міліції отримали можливість удосконалити практичні навички спілкування з журналістами, краще зрозуміти специфіку їх роботи, розширити знання у сфері законодавства, що регламентує відносини правоохоронців з громадськістю та ЗМІ. Основою навчання став міжнародний досвід. Присутнім продемонстрували презентації, у яких висвітлено особливості взаємодії правоохоронців зі США, Німеччини та Великобританії з мас-медіа.

Відвідав семінар начальник УМВС України в Рівненській області генерал-майор міліції Василь Лазутко. У вступному слові він зазначив:

— Ми розуміємо, що завдяки роботі журналістів мешканці не лише нашої області, а й усієї України вчасно отримують об’єктивну інформацію про роботу органів внутрішніх справ. Тому ми тісно співпрацюємо із ЗМІ. Щоденно надаємо необхідну інформацію, беремо участь у прямих ефірах та он-лайн конференціях. Ми відкриті для спілкування, прагнемо удосконалювати наші знання та охоче навчаємося новому.

Тренінг включав в себе як теоретичні, так і практичні заняття. Медіа-юрист і медіа-експерт Людмила Панкратова та директор Центру медіареформ (Київ) Людмила Гуменюк на тренінгах навчали керівників міськрайвідділів як налагоджувати прозорі та ефективні відносини з журналістами, як уникати конфліктів та правильно подавати інформацію в кризових ситуаціях. Тренери мають довголітній та багатий досвід роботи з міжнародними ЗМІ, яким вони поділились із правоохоронцями.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Завершився перший етап ...
Наступна новина: У Варшаві екологи вийшли на ...

КОМЕНТАРІ