Які суми хабарів дають чиновникам на Буковині?

Які суми хабарів дають чиновникам на Буковині?

17.11.13 15:10 0 845
Мало не щодня в області затримують посадовців під час отримання хабара. Це явище стало таким буденним, що сприймається більшістю як належне. Ба більше. Нікого вже не здивуєш хабарем на мільйон гривень, хоча навіть в Україні такі суми не часто трапляються.

Є кілька резонансних справ щодо хабарництва та корупції, розгляд яких триває вже довго. Зокрема йдеться про справу колишнього директора Калинівського ринку та голову Кам’янської сільради.

– Обидві ці справи перебувають на розгляді у суді. Я вивчав наглядові провадження, докази і вважаю, що по двох справах доказів достатньо і позиція прокуратури буде однозначною – будемо наполягати на реальній мірі покарання, – заявив прокурор Чернівецької області Павло Павлюк. – Будемо просити найвищі терміни покарання. Але рішення прийматиме суд, і він покладе крапку.

Набула широкого резонансу справа заступника голови Першотравневої райради Чернівців Шабана. Йому інкримінують отримання 100 тисяч доларів хабара за сприяння у прийнятті позитивного рішення щодо реконструкції продовольчого ринку на вулиці Руській.
Наразі розслідування його справи завершено і її передали на розгляд до Шевченківського райсуду.

Щоправда, не завжди хабарі вимірюються сотнями тисяч доларів. Зазвичай працюють налагоджені схеми, які роками приносять зиск тим, хто курує певні напрямки. Такий випадок зафіксували у Чернівецькому міському бюро технічної інвентаризації. 29 жовтня працівника цієї установи затримали на гарячому. Він вимагав 20 тисяч гривень за виготовлення технічної документації на збільшення житлової площі. Під час отримання другого траншу його затримали.

– Проводять низку слідчих оперативних заходів. У цього посадовця вилучили ще чимало документів на проведення тих чи інших робіт, пов’язаних зі збільшенням чи зменшенням площі, та інших питань, що стосуються БТІ, які були підтверджені конвертами з грошима, де були вказані прізвища осіб, які звертались по допомогу, – повідомив подробиці начальник УМВС України в Чернівецькій області Олександр Демидов.

Вочевидь, це був не перший і не останній випадок, коли за свою роботу чиновник отримував гроші.

Загалом в області зафіксовано два випадки хабарництва на суму понад мільйон гривень. Три, що перевищують 100 тисяч гривень, 7 – від 30 до 100 тисяч гривень, 13 - від 10 до 30 тисяч гривень.
За матеріалами www.vsemisto.info
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Захисники тварин: ЛМР ...
Наступна новина: Тернопільщина зробила ...

КОМЕНТАРІ