На Тернопіллі фракція ВО "Свобода" у Шумській райраді стала на захист місцевого самоврядування

На Тернопіллі фракція ВО "Свобода" у Шумській райраді стала на захист місцевого самоврядування

18.11.13 08:23 0 1041
15 листопада 2013 року на сесії Шумської районної ради "регіонали" – голова райради Грушко та голова районної державної адміністрації Садовський вчинили спробу зняти з розгляду питання про виділення коштів на проведення виборів до Шумської райради по одному з мажоритарних округів при уточненні показників районного б'юджету. Свідомо порушуючи Конституцію України, рішення районної виборчої комісії, два рішення Тернопільського адміністративного суду, рішення Львівського апеляційного адміністративного суду, численних постанов ЦВК з цього питання голова ради намагався викинути пункт про фінансування місцевих виборів із рішення районної ради. Фракція Всеукраїнського об'єднання "Свобода" та представники інших опозиційних сил стали на захист місцевого самоврядування та не підтримали такі протиправні дії голови райради.

Голова фракції ВО "Свобода" в районній раді Василь Габор перед початком засідання зачитав лист Центральної виборчої комісії, в якому ЦВК вказує на порушення закону Шумською райрадою щодо відмови в фінансуванні місцевих виборів і у зв'язку з цим направила звернення до прокуратури для відповідного реагування.

"Фракція "Свободи" в Шумській райраді повністю підтримає рішення про уточнення показників районного б'юджету в цілому разом із фінансуванням виборів депутата районної ради, проте у спробах керівництва району вкотре дурити депутатів і громадськість свободівці брати участь не будуть. Закон один для всіх і його потрібно дотримуватися. Дане засідання районної ради свідчить, що її голова – "регіонал", повністю втратив контроль над депутатами навіть своєї фракції, адже більшість із них, щоби не брати участі у політичному фарсі свого керівництва просто не відвідують сесії райради. Знаючи електоральні вподобання виборців у районі, ці керівники панічно бояться будь-яких виборів на яких люди покажуть реальну "підтримку" влади. Сесія закінчилася у зв'язку з тим, що окремі депутати почали залишати засідання і не було кворуму для ухвалення будь-яких рішень", – зазначив голова фракції ВО "Свобода" у Шумській райраді Василь Габор.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ