В Закарпатській області мукачівські правоохоронці знайшли і повернули додому 12-річну школярку

В Закарпатській області мукачівські правоохоронці знайшли і повернули додому 12-річну школярку

18.11.13 14:51 0 824
Менше доби знадобилось працівникам мукачівської міліції, щоб знайти і повернути додому неповнолітню втікачку. 12-річна дівчинка, образившись на матір, пішла з дому і не повернулась.

Близько опівночі до чергової частини Мукачівського міськвідділу міліції звернулась стурбована мати школярки, яка повідомила про зникнення своєї доньки Євгенії. Зі слів жінки, о 16.30 год. дівчинка пішла проводжати до автобусної зупинки свого дідуся. Минула година, дві, проте школярка додому не повернулась. Спочатку мати разом з вітчимом втікачки самотужки намагались знайти дитину, проте пошуки виявились марними, тож вони звернулись до правоохоронців.

На пошуки 12-річної Євгенії був задіяний майже весь особовий склад Мукачівського міськвідділу міліції. «Перш за все, ми перевірили найближчих родичів дитини, - розповідає начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Василь Соскіда. – На жаль, дитина там не з’являлась. Паралельно ми встановлювали коло друзів дівчинки та з’ясовували, у кого з них вона могла знаходитись».

Лише наступного дня правоохоронці знайшли дитину. Дівчинка розповіла, що образилась на матір через те, що остання час від часу зловживає спиртним і мало приділяє їй уваги. 31-річна жінка, яка виховує трьох дітей від двох шлюбів, наразі не працює і, за словами сусідів та знайомих, дійсно подеколи пиячить.

Наразі дівчинку знайдено і повернуто додому. Як розповів Василь Соскіда, працівниками міліції буде направлено подання до служби у справах дітей Мукачівського міськвиконкому про доцільність позбавлення матері батьківських прав.

З матір’ю та неповнолітньою донькою правоохоронці провели профілактичні бесіди. А за неналежне виховання своєї доньки матір 12-річної школярки притягнуто до відповідальності за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей».

Міліціонери ж звертаються з проханням до батьків приділяти більше уваги своїм нащадкам, адже за такі вчинки дітей несуть відповідальність саме вони.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Школярі з Тернопільщини ...

КОМЕНТАРІ