ДПІ у Галицькому районі м.Львова повідомляє

ДПІ у Галицькому районі м.Львова повідомляє

18.11.13 13:52 0 1634
1). Відповідальність за неподання звітності в електронному вигляді настає з 1 січня 2014 року
ДПІ у Галицькому районі м.Львова повідомляє, що з 1 січня 2013 року для суб’єктів господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій, змінено порядок подання звітності. Замість подання звітів на паперових носіях один раз на місяць, інформація про використання РРО має подаватись до органів податкової служби через Інтернет. Ознайомитися з порядком запровадження РРО з контрольною стрічкою в електронній формі можна на офіційному сайті Міністерства доходів і зборів України (www.minrd.gov.ua).
Відповідальність за неподання звітності в електронному вигляді настає з 01 січня 2014 року в розмірі 10 н.м.д. громадян (170 гривень).

2). Звітність в електронному вигляді по єдиному внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування
ДПІ у Галицькому районі м.Львова нагадує, що звітність в електронному вигляді по єдиному внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування платники повинні надсилати на єдину адресу Інформаційного порталу Міністерства доходів і зборів України zvit@sta.gov.ua. З метою забезпечення сприятливих умов подання звітності платниками, які звітують в електронному вигляді, Міністерство доходів і зборів України надало перелік безкоштовних програмних продуктів, а саме: програмне забезпечення для формування, підписання та подання звітності «М.Е.Dос» http://me-doc.com.ua; АРМ «Єдиний внесок» (тільки для формування звітності) http://www.pfu.gov.ua; підписання звітності, сформованої засобами АРМу «Єдиний внесок», можливо в ПО «М.Е.Dос» http://me-doc.com.ua, програмне забезпечення для формування та подання звітності «іFin Zvit» http://zvit.ifin.ua. Скориставшись цими on-line сервісами, платники єдиного соціального внеску при формуванні та підписанні звітності можуть використовувати безкоштовні ключі, видані Акредитованим центром сертифікації ключів.
Отримати безкоштовні ключі електронного цифрового підпису можна у секторі реєстрації користувачів при Акредитованому центрі сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту (АЦСК ІДД) Міндоходів, який розташований у приміщенні Центру обслуговування платників м.Львова за адресою: 79003, м.Львів, вул.Стрийська, 35, каб.136, тел.: (032) 297-39-85, (032) 297-39-89.
Платників ДПІ у Галицькому районі м.Львова просимо телефонувати в управління доходів та зборів з фізичних осіб тел.: (032) 297-35-76, (032) 297-38-36, (032) 297-39-50, (032) 297-38-02 для отримання необхідної інформації, для подання звітності в електронному вигляді, з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

3). Правила взяття на облік, внесення змін до облікових даних та зняття з обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування
ДПІ у Галицькому районі м.Львова повідомляє, що з 1 жовтня 2013 року Міністерство доходів і зборів розпочато адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Наказом Міндоходів від 9 вересня 2013 року №458 затверджено Порядок обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та Положення про реєстр страхувальників.
Ознайомитися з наказом можна на веб-порталі Міндоходів http://minrd.gov.ua/zakonodavstvo/ediniy-vnesok-na-zagalnoobovyazkove-/nakazi/62841.html.
Суми нарахованого єдиного внеску підлягають сплаті на рахунки органів Міндоходів, відкриті в Головних управліннях Державної казначейської служби України, які розміщено на офіційному веб-порталі Міндоходів у розділі «Реєстри» за адресою: http://minrd.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/111543.html.

4). Порядок нарахування та сплата податку на житлову нерухомість фізичними особами
ДПІ у Галицькому районі м.Львова повідомляє, Законом України від 4 липня 2013 року №403-VII внесено зміни до статті 265 Податкового кодексу України щодо порядку нарахування та сплати податку на житлову нерухомість фізичними особами. Власниками житлової нерухомості – фізичними особами податок за 2013 рік буде сплачуватись до бюджету у 2014 році. Змінено порядок визначення площі фізичних осіб, яка не підлягає оподаткуванню. Так, не сплачуватимуть податок власники квартир, якщо їх загальна житлова площа не перевищує 120 кв. м. Для власників будинків неоподатковувана площа визначена у розмірі 250 кв. м. незалежно від того, якою кількістю будинків володіє особа. Якщо у власника є і квартира, і будинок загальною житловою площею до 370 кв. м., він також не сплачуватиме податок на нерухомість. Зазначена пільга не розповсюджується на об’єкти житлової нерухомості, які надаються в оренду, лізинг або використовуються у підприємницькій діяльності.

5) Декларацію для отримання податкової знижки із сум, сплачених за навчання у 2012 році, можна подати до кінця 2013 року до органу Міндоходів за місцем проживання
ДПІ у Галицькому районі м.Львова повідомляє, що подати декларацію для отримання податкової знижки із сум, сплачених за навчання у 2012 році, можна до кінця 2013 року до органу Міндоходів за місцем проживання. Форма річної податкової декларації про майновий стан і доходи затверджена наказом Міністерства фінансів України від 07.11.2011 №1395. Розрахунок сум податку до повернення платник податку повинен зробити самостійно. При цьому обов'язково платник податку має заповнити розділи I, II та V зазначеної декларації та додаток 6 до цієї декларації.

6). Телефонний сервіс „Пульс”
ДПІ у Галицькому районі м.Львова повідомляє, що на «гарячу лінію» оновленого телефонного сервісу „Пульс” можуть зателефонувати як підприємства, так і пересічні громадяни і висловити свої пропозиції та побажання щодо роботи служби або поставити запитання. Протягом робочого дня фахівці Міндоходів зв’язуються з заявниками у телефонному режимі, а в разі потреби проводять особисті зустрічі з метою вирішення питань. Номер „Пульсу”-(044) 284-00-07. Телефонна лінія працює за принципом call-back, тобто співробітники Міністерства доходів і зборів не тільки приймають звернення, але й потім повідомляють заявника про результати перевірки та вжиті заходи.

7). В приміщенні ГУ Міндоходів у Львівській області діє Центр обслуговування платників податків
ДПІ у Галицькому районі м.Львова повідомляє, що з червня 2013 року платники податків, які бажають скористатися сервісними послугами в Центрах обслуговування платників податків, можуть також отримувати консультації щодо порядку обчислення та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування та з питань митної справи. На офіційному сайті ГУ Міндоходів у Львівській області (www.lv.minrd.gov.ua) через Онлайн-зображення можна подивитися чи є черги в ЦОПП.

8). З податковим електронним ключем можна звітувати до органів Пенсійного фонду та статистики
ДПІ у Галицькому районі м.Львова повідомляє, що відтепер платники податків, які отримали ключі електронного цифрового підпису, можуть подавати звітність в електронному вигляді до органів ГУ Міндоходів у Львівській області, статистики, пенсійного фонду.
Усі бажаючі отримати безкоштовні ключі електронного цифрового підпису можуть це зробити у секторі реєстрації користувачів при Акредитованому Центрі сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту (АЦСК ІДД) Міндоходів, який розташований у приміщенні Центру обслуговування платників податків м.Львова за адресою: 79003, м.Львів, вул.Стрийська, буд.35 каб.136, тел.: (032) 297-39-85, (032) 297-39-89.

9). Новий сервіс для підприємств з іноземними інвестиціями
ДПІ у Галицькому районі повідомляє, що діє новий сервіс для підприємств з іноземними інвестиціями – надання правової оцінки інвестпроектів на наявність податкових ризиків, які виникають через невірне тлумачення національного законодавства. Скористатись «Сервісом щодо аналізу моделей господарських операцій підприємств з іноземними інвестиціями» зможе будь-яке підприємство з іноземними інвестиціями, незалежно від країни походження капіталу.

10). Внесення ідей та пропозиції до „Банку ідей”
ДПІ у Галицькому районі м.Львова повідомляє, що внесення ідей та пропозиції до Банку ідей можна надати анонімно – у спеціальні скриньки з назвою „Банк ідей”, які знаходяться в приміщеннях Центрів обслуговування платників податків ГУ Міндоходів області.

11). Для отримання фізичною особою та фізичною особою-підприємцем посиленого сертифікату ключа необхідно подати наступні документи
ДПІ у Галицькому районі м.Львова повідомляє, для отримання фізичною особою та фізичною особою-підприємцем посиленого сертифікату ключа необхідно подати наступні документи:
1) заповнена та підписана Реєстраційна картка (для фізичної особи/фізичної особи-підприємця), за необхідності з Додатком до розділу 2 реєстраційної картки, у двох примірниках;
2) копія паспорту заявника та підписувача (копії 1-4 сторінок), засвідчена власноручним підписом власника паспорту (в разі, якщо через релігійні переконання фізична особа відмовилась від ідентифікаційного коду, копія сторінки паспорту з відміткою про таку відмову);
3) копія облікової картки платника податків заявника та підписувача (довідки про присвоєння ідентифікаційного коду ДРФО);
4) копія (засвідчена фізичною особою - підприємцем) та оригінал трудового договору з відміткою про реєстрацію у центрі зайнятості (надається виключно для ознайомлення).
Платників ДПІ у Галицькому районі м.Львова просимо телефонувати в управління доходів та зборів з фізичних осіб тел.: (032) 297-35-76, (032) 297-38-36, (032) 297-39-50, (032) 297-38-02 для отримання необхідної інформації, для подання звітності в електронному вигляді, з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

12). Для отримання юридичною особою посиленого сертифікату ключа необхідно подати наступні документи
ДПІ у Галицькому районі м.Львова повідомляє, для отримання юридичною особою посиленого сертифікату ключа необхідно подати наступні документи:
1) заповнена та підписана Реєстраційна картка (для юридичної особи), за необхідності з Додатком до розділу 2 реєстраційної картки, у двох примірниках;
2) оригінал статуту юридичної особи (положення про установу, філію) або його нотаріально засвідчена копія (надається виключно для ознайомлення);
3) документи, що підтверджують повноваження керівника заявника (копія наказу про призначення тощо);
4) документи, що підтверджують належність підписувача до юридичної особи – заявника та його повноваження, засвідчені печаткою та особистим підписом керівника юридичної особи;
5) копії паспортів заявника та підписувачів (копії 1-4 сторінок), засвідчені власноручними підписами власників паспортів (в разі, якщо через релігійні переконання фізична особа відмовилась від ідентифікаційного коду, копія сторінки паспорту з відміткою про таку відмову);
6) копія облікової картки платника податків* (довідки про присвоєння ідентифікаційного коду ДРФО керівника та головного бухгалтера) у разі, якщо формуються сертифікати для керівника та бухгалтера.
Платників ДПІ у Галицькому районі м.Львова просимо телефонувати в управління доходів та зборів з фізичних осіб тел.: (032) 297-35-76, (032) 297-38-36, (032) 297-39-50, (032) 297-38-02 для отримання необхідної інформації, для подання звітності в електронному вигляді, з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

13). Акредитований центр сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту (АЦСК ІДД) Міндоходів
ДПІ у Галицькому районі м.Львова повідомляє, що усі бажаючі отримати безкоштовні ключі електронного цифрового підпису можуть це зробити у секторі реєстрації користувачів при Акредитованому центрі сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту (АЦСК ІДД) Міндоходів, який розташований у приміщенні Центру обслуговування платників м.Львова за адресою: 79003, м.Львів, вул.Стрийська, 35, каб.136, тел.: (032) 297-39-85, (032) 297-39-89. Перелік документів, необхідних для отримання посиленого сертифікату ключа, та всю інформацію щодо діяльності АЦСК розміщено на офіційному сайті Акредитованого центру сертифікації ключів www.cskidd.gov.ua. Окрім того, для уникнення черг, ведеться попередній запис платників на зручний для них час.

14). Затверджено нову редакцію Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій
ДПІ у Галицькому районі м.Львова повідомляє, що згідно із Законом України від 21.06.2013р. №357-VII «Про внесення змін до прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України» фінансова відповідальність настає з 1 січня 2014 року. До цього часу за неподання електронної звітності платників, які використовують касові апарати, не штрафуватимуть.
Наказом Міністерства доходів і зборів України від 01.10.13 №522. затверджено нову редакцію Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій. До переліку сертифікованих приладів увійшли 69 моделей касових апаратів. Це апарати, які відповідають сучасним вимогам та забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів доходів і зборів в електронній формі.
Особливістю нової редакції стало виключення з реєстру старих моделей реєстраторів розрахункових операцій. Це були апарати, які не передавали звітність в електронній формі.
З повним переліком реєстраторів розрахункових операцій, які включені до Державного реєстру, можна ознайомитися на веб-порталі Міндоходів (http://minrd.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/94957.html).

15). Вимоги нового Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій
ДПІ у Галицькому районі м.Львова повідомляє, що реєстрація нових РРО буде здійснюватися відповідно до вимог нового Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міндоходів від 28.08.2013 р. №417, який набрав чинності з 18.10.2013 р. Наказом внесено ряд змін до процедур реєстрації РРО, КОРО:
- затверджено форми заяв для реєстрації (перереєстрації) РРО, КОРО;
- реєстрація (перереєстрація) РРО, КОРО здійснюється в органі доходів і зборів за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків (не за місцем здійснення діяльності);
- передбачено можливість реєстрації РРО шляхом подання заяв в електронному вигляді;
- запроваджується оприлюднення даних щодо реєстрації/скасування реєстрації РРО, КОРО та журналів використання РРО на офіційному веб-сайті Міндоходів;
- присвоєні фіскальні номери для РРО та КОРО автоматично будуть формуватись в інформаційній системі Міндоходів і не змінюватимуться при перереєстрації та зберігатимуться до моменту скасування реєстрації РРО, КОРО, журналів використання РРО.
Нагадуємо, що з 1 січня 2014 року до суб’єктів господарювання будуть застосовуватися штрафні санкції за неподання до органів Міндоходів контрольно-звітної інформації РРО в електронній формі відповідно до вимог чинного законодавства.

16). Отримати бюджетне відшкодування з податку на додану вартість можна шляхом оформлення фінансових векселів
ДПІ у Галицькому районі м.Львова повідомляє, що 0 3 серпня 2013 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо фінансових векселів» від 04.07.2013 року №407-VII, згідно з яким платники податку на додану вартість, які декларують бюджетне відшкодування з цього податку, мають можливість отримати таке відшкодування шляхом оформлення фінансових казначейських векселів. Видача фінансових казначейських векселів в рахунок бюджетного відшкодування ПДВ платникам податків буде здійснюватися органами Державного казначейства України на підставі відповідних висновків територіальних органів Міністерства доходів і зборів лише до 1 січня 2014 року.


МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ
ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ МІНДОХОДІВ У ЛЬВІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА ІНСПЕКЦІЯ У ГАЛИЦЬКОМУ РАЙОНІ М.ЛЬВОВА ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ МІНДОХОДІВ У
ЛЬВІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Завтра горловские ...
Наступна новина: На Хмельниччині на пожежі ...

КОМЕНТАРІ