Юрій Сиротюк: «Нація зобов’язана гідно відзначити 200-річчя Шевченка, яке так ганебно провалює режим»

Юрій Сиротюк: «Нація зобов’язана гідно відзначити 200-річчя Шевченка, яке так ганебно провалює режим»

18.11.13 21:02 0 856
«2014 року виповнюється 200 років від дня народження Генія української нації, Великого Пророка, поета та художника Тараса Григоровича Шевченка. На жаль, нинішній режим ганебно провалює підготовку до відзначення пам’ятних заходів з нагоди ювілею Шевченка. Напередодні річниці відбувається нищення спадщини Великого Пророка, затирається пам'ять про нього. Окрім бажання нагріти руки на тендерах, жодних инших мотивів у нинішнього окупаційного режиму немає. На жаль, чинна влада не здатна організувати заходів ані на українському, ані на міжнародному рівнях хоча би так, як це зробили поляки під час відзначення річниці Шопена. Отже, завданням української нації є гідне відзначення пам'яти Тараса Шевченка», – заявив 16 листопада 2013 року заступник голови Всеукраїнського об’єднання «Свобода», народний депутат України Юрій Сиротюк під час перебування на Черкащині.

Як наголосив свободівець, 2014 рік має стати Роком Шевченка, коли українці кожного дня, а не лише 9–10 березня та 22 травня, згадуватимуть Тараса, надихатимуться його ідеями, безумовно виконуватимуть його заповіт: «Щоб хоч якось привести режим до тями, я скерував запит Прем’єр-міністрові, міністру культури, головам усіх обласних та київської і севастопольської міських державних адміністрацій з вимогою прозвітувати про стан виконання плану заходів з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

До 9 березня 2014 року ще чотири місяці. Тому я вимагаю, щоби Прем’єр-міністр, міністр культури, голови обласних та київської і севастопольської міських державних адміністрацій прозвітували про реальну роботу організаційних комітетів, стан виконання кожного – наголошую – кожного заходу, передбаченого Планом із підготовки та відзначення 200-річя від дня народження Т.Г. Шевченка.

Також я вимагаю, щоби відповідні державні органи повідомили, які суми коштів передбачено на кожен окремий захід та заплановані заходи в селах Моринці, Шевченкове та Будище Звенигородського району, селищі Вільшана Городищенського району, місті Каневі та инших селах і містах Черкаської области (із зазначенням відповідальної особи за кожен окремий захід).

Безумовно, реальним ставленням влади до Генія української нації мала би стати заміна портретів скороминущого очільника держави у всіх органах влади на вічний образ Тараса Шевченка», – підкреслив народний депутат України від ВО «Свобода» Юрій Сиротюк.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На часі останній день ...
Наступна новина: Органи доходів і зборів ...

КОМЕНТАРІ