Великі платники податків можуть узгодити звичайну ціну з Міндоходів України

Великі платники податків можуть узгодити звичайну ціну з Міндоходів України

18.11.13 21:41 0 806
З метою уникнення спорів щодо правильності визначення звичайних цін в контрольованих зовнішньоекономічних операціях великі платники податків можуть звернутися із заявою до Міндоходів України для узгодження звичайних цін.
Кабінет Міністрів України своєю постановою від 17.10.2013 р. №764 затвердив Порядок узгодження цін у контрольованих зовнішньоекономічних операціях, за результатами якого укладаються договори, що мають двосторонній або багатосторонній характер, для цілей трансфертного ціноутворення (далі - Порядок).
З метою вивчення питання щодо доцільності узгодження цін та якісної підготовки документів і матеріалів, необхідних для такого узгодження, великий платник податків (далі - платник) має право звернутися до Міндоходів з листом щодо попереднього розгляду питання з узгодження цін. За результатами попереднього розгляду питання щодо проведення процедури узгодження цін Міндоходів протягом 60 календарних днів з дати отримання листа про попередній розгляд питання письмово повідомляє платника стосовно доцільності подання заяви про узгодження цін.
Для проведення процедури узгодження цін великий платник податків (далі - платник) повинен подати до Міндоходів відповідну заяву та визначений Порядком перелік документів (незалежно від того, чи звертався він щодо попереднього розгляду процедури узгодження цін).
Звичайна ціна визначається на спільному засіданні робочої групи Міндоходів за участю платника податків (або його представника). У разі досягнення спільної позиції Міндоходів та платника податків щодо предмета узгодження цін та основних положень договору про порядок визначення цін Міндоходів надсилає до державного органу, уповноваженого справляти податки і збори в державі, резидентом якої є сторона контрольованої зовнішньоекономічної операції, запит щодо участі такого органу у процедурі узгодження цін.
Міндоходів, з урахуванням позиції державного органу, уповноваженого справляти податки і збори в державі, резидентом якої є сторона контрольованої зовнішньоекономічної операції, приймає рішення щодо:
- укладення договору із зазначенням місця, дати і часу підписання, а також строку його дії;
- відмови в укладенні договору;
- продовження строку проведення процедури узгодження цін.
Зазначене рішення приймається протягом 6 місяців з дати отримання заяви про узгодження цін. При цьому строк застосування узгодженого порядку визначення цін не може перевищувати 3 календарних років. Таке узгодження цін не звільняє платника від складення та подання документації про контрольовані зовнішньоекономічні операції для здійснення податкового контролю.
Постанова Кабінету Міністрів України від 17.10.2013 р. №764 набрала чинності 25 жовтня 2013 року.

Прес-служба ГУ Міндоходів в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До Податкового кодексу ...
Наступна новина: З 1 грудня п.р. підвищиться ...

КОМЕНТАРІ