Тернопільським студентам показали, як працює митниця

Тернопільським студентам показали, як працює митниця

18.11.13 22:31 0 846
Нещодавно студенти четвертого і п’ятого курсів факультету обліку та аудиту Тернопільського національного економічного університету побували на Тернопільській митниці Міндоходів.
Під час екскурсії митницею студенти ознайомилися з роботою основних підрозділів митниці. Зокрема, про роботу відділу митного оформлення № 1 розповів його начальник Віктор Бондар, а про методи та технічні засоби недопущення ввезення на територію області контрабандних товарів екскурсанти почули з уст заступника начальника митниці – начальника відділу боротьби з контрабандою та митними правопорушеннями Ігоря Галущака і заступника начальника відділу боротьби з контрабандою та митними правопорушеннями Володимира Петрука.
Найбільше захоплення у студентів викликало знайомство із службовою собакою, яка працює з головним державним інспектором-кінологом Вадимом Огінським в зоні митного контролю. Золотистий ретрівер Крещеано-Рональдо вправно на очах у майже тридцяти відвідувачів митниці провів обстеження досліджуваної вантажівки і виявив заховану студентами у важкодоступному місці річ.
Згодом бажаючі могли звірити вміст вантажівки із вказаними у вантажно-митній декларації товарами під час ознайомлення із процесом здійснення митного контролю в зоні митного контролю ТОВ «СМП фірма «Веста». Головний державний інспектор відділу митного оформлення № 1 Володимир Гецко показав, як можна досліджувати автомобілі і виявляти не задекларований вантаж.
На завершення екскурсії студенти мали можливість поспілкуватися з начальником Тернопільської митниці Міндоходів Миколою Харкавим. Микола Олександрович розповів про історію створення на Тернопільщині митних органів, завдання територіального органу уже в складі новоствореного Міністерства доходів і зборів України. На згадку про зустріч Микола Харкавий подарував усім блокноти із символікою Міндоходів та ручки, а декану факультету обліку та аудиту ТНЕУ Олександру Шашкевичу з надією на подальшу співпрацю та з вдячністю за виховання кадрів для органів Міндоходів – фотоальбом про діяльність митних органів України.
«Співпраця з ТНЕУ нас поєднує вже не один рік, адже саме цей навчальний заклад готує фахівців митної справи. Зрозуміло, за час навчання молодь отримує теоретичні знання про обрану професію, але необхідно побачити це і в реальному часі. Тому мета екскурсій, які ми організовуємо для студентів, полягає саме у тому, щоб на практиці показати різноманітну та відповідальну діяльність працівників митниці», – зазначив начальник Тернопільської митниці Міндоходів Микола Харкавий.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Критерії для обрання ...

КОМЕНТАРІ