Наше підприємство перебуває на сплаті фіксованого сільськогосподарського податку. Чи може філія перебувати на загальній системі оподаткування?

Наше підприємство перебуває на сплаті фіксованого сільськогосподарського податку. Чи може філія перебувати на загальній системі оподаткування?

18.11.13 23:03 0 739
Селянсько–фермерське господарство
смт. Гусятин

Ні, не може. У разі набуття сільськогосподарським підприємством статусу платника фіксованого сільськогосподарського податку (далі – ФСП), спеціальний податковий режим застосовується таким підприємством в цілому. Тобто відокремлені підрозділи (філії та представництва) такого сільськогосподарського підприємства не можуть перебувати на загальній системі оподаткування.
Згідно із ст. 95 Цивільного кодексу України філією є відокремлений підрозділ юридичної особи, що розташований поза її місцезнаходженням і здійснює всі або частину її функцій. Філії та представництва не є юридичними особами. Вони наділяються майном юридичної особи, що їх створила, і діють на підставі затвердженого нею положення.
Платниками фіксованого сільськогосподарського податку можуть бути сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків. Так, для підтвердження статусу платника ФСП подають контролюючим органам за своїм місцезнаходженням та/або за місцем розташування земельних ділянок разом з іншими документами, визначеними п. 308.1 ст. 308 Податкового кодексу України, розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва.
При складанні такого розрахунку враховуються показники господарської діяльності в цілому по підприємству, тобто з урахуванням показників діяльності відокремлених структурних підрозділів.

Інформаційно – комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Критерії для обрання ...
Наступна новина: Майже 200 письмових ...

КОМЕНТАРІ