У Чернівецькій міській раді було презентовано проект по благоустрою та проектуванню головних площ Чернівців

У Чернівецькій міській раді було презентовано проект по благоустрою та проектуванню головних площ Чернівців

19.11.13 08:02 0 758
15 листопада відбулася презентація спільного проекту відділу охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради та кафедри дизайну архітектурного середовища інституту архітектури Національного університету «Львівська політехніка» – «Навчальне, футуристичне, пошукове, експериментальне проектування та благоустрій головних площ міста Чернівців».

Підставою для обрання теми проекту стали досвід Європейських міст, а також рекомендації засідань Української академії інтегрованого міського розвитку та форуму діалогу українських міст, що відбуваються за сприяння Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

Під час таких засідань акцентовано увагу на необхідності благоустрою та використанні громадських просторів як важливої складової частини життєвого простору міста, центрів міського життя, місць зустрічей різних соціальних груп та вікових категорій, доступних для всіх без обмежень.

Прийняття інтегрованих рішень щодо облаштування міських площ сприятиме розвитку і забезпеченню конкурентоспроможності міста та придатності його для життя, покращення інвестиційних умов для розвитку туристичної інфраструктури.

Сучасні засади охорони культурної спадщини мають передбачати активну участь суспільства, у тому числі міської громади, у збереженні спадщини, інтеграцію спадщини в соціальне та економічне життя міста, надання об’єктам спадщини нових функцій, корисних для міської громади. Нова стратегія має будуватися на основі збалансованих і гармонійних відносин між вимогами громадськості, економічної діяльності і охорони історичного середовища. Вона повинна привести до визнання загальної відповідальності за збереження спадщини. Саме такі завдання були поставлені студентам «Львівської політехніки» для опрацювання пропозицій облаштування громадських просторів міста Чернівців.

Курсове проектування студентів проводиться як під керівництвом викладачів кафедри, так і архітекторів-практиків, що працюють за сумісництвом. Презентовані роботи спонукають до дискусії в архітектурному середовищі Чернівців, сприяють залученню громадськості до вирішення актуальних питань життєдіяльності міста та фаховій підготовці майбутніх магістрів архітектури.

Інформація відділу охорони культурної спадщини

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ