У Волинській області голова облдержадміністрації зустрівся із обдарованими дітьми нашого краю

У Волинській області голова облдержадміністрації зустрівся із обдарованими дітьми нашого краю

19.11.13 15:30 0 1156
Голова облдержадміністрації Борис Клімчук зустрівся із волинськими талановитими дітьми.

Десять волинських школярів, які активно цікавляться технікою, ІТ-технологіми, конструюванням та точними науками, під час неформального спілкування за чашкою чаю розповіли Борису Клімчуку про свої досягнення та плани на майбутнє.

Хлопці навчаються у 8-11 класах волинських шкіл і є активними учасниками предметних олімпіад, займаються у секціях волинського відділення Малої Академії Наук України, в гуртках Центру науково-технічної учнівської творчості. І всі мають чимало досягнень. Наприклад, Юрій Литвин, одинадцятикласник Торчинської ЗОШ цьогоріч став переможцем ІV Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів “Майбутнє України”, обласного турніру фізиків та Всеукраїнського конкурсу “Intel-Техно Україна». Учень Луцької гімназії №21 ім.М.Кравчука Олександр Юзюк теж є переможцем ІV Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів “Майбутнє України”. Окрім того, він брав участь у Всеукраїнському турнірі математиків та Всеукраїнській школі-семінарі для учнів-членів МАН України “Сучасне матеріалознавства: матеріали та технології».

Як розповіли юнаки, майже усі вони вже визначилися із майбутньою професією, хочуть і далі опановувати технічні спеціальності та точні науки. Акцент роблять і на програмуванні. Більшість хоче реалізуватися в царині ІТ-технологій.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук розповів, що сучасні комп’ютерні технології нині застосовуються всюди. «Не залишилось практично жодної сфери, де без них можна обійтися», - наголосив він.

Приклади їх застосування навів Роман Матвійчук, заступник керівника апарату-начальник оргвідділу ОДА. Він розповів, що в облдержадміністрації працює система електронного документообігу, також на Волині два роки діє сайт адміністративних послуг. Окрім того, Роман Матвійчук ознайомив юнаків із принципами роботи центральної оперативної диспетчерської, що за допомогою системи GPS-навігації координує бригади «швидкої допомоги».

В свою чергу, Борис Клімчук зауважив, що Україна має великий інтелектуальний потенціал і «завдання держави – виявити обдарованих дітей, допомогти їм розкритися та реалізуватися».

«Система позашкільного навчання працює саме на це – на підтримку талантів, які в майбутньому житимуть і працюватимуть в Україні, розбудовуватимуть її. Тому розвиток позашкілля є пріоритетом глави держави», - особливо підкреслив голова облдержадміністрації.

«Від розмови із Борисом Клімчуком ми отримали лише гарні емоції. Він – надзвичайно позитивний й відкритий. А ми побачили, що влада області насправді турбується про розвиток позашкілля на Волині, гурткової роботи, що буде сприяти нам здобувати додаткові знання та перші перемоги. А в подальшому – допоможе правильно обрати професію та життєвий шлях», - сказав після завершення зустрічі школяр Юрій Юзюк.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Городку "Сокіл" ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ