В Закарпатській області безвізовий режим в’їзду наших громадян до країн ЄС

В Закарпатській області безвізовий режим в’їзду наших громадян до країн ЄС

19.11.13 16:28 0 984
Впродовж останніх років Україна активно відстоює позиції безвізового режиму в’їзду наших громадян до країн ЄС на принципах взаємності, які вона продемонструвала першою, дозволивши безвізовий режим в’їзду в нашу країну громадянам країн ЄС. Наразі вже 41 країна світу має безвізовий режим з ЄС. Громадяни цих країн можуть особисто переконатися, що означає на практиці принцип ЄС про свободу пересування. В Украні ж чутливість візової тематики зумовлює стабільно високий інтерес до практики видачі Шенегнських віз – переважно з огляду на проблеми, що виникають у заявників під час візових процедур і загалом звужують можливості українських громадян вільно подорожувати Європою. Тому процедура видачі віз державами-членами ЄС та Шенгенської зони вже шостий рік поспіль – головний предмет уваги та аналізу експертів Міжнародної громадської ініціативи «Європа без бар’єрів», до складу якої входить і Центр стратегічного партнерства Регіонального філіалу НІСД в м. Ужгороді.

Центр стратегічного партнерства (Президент С. Мітряєва) 20 листопада ц.р. в м. Ужгороді проводить презентацію Аналітичного звіту «Оцінка динаміки візової політики і практики Угорщини та Словаччини в консульських установах на території Закарпатської області» за результатами сьомого етапу моніторингу, який відбувався в жовтні-листопаді ц.р. Проект виконувався в рамках реалізації Міжнародної громадської ініціативи «Європа без бар’єрів» за підтримки Європейської програми Міжнародного Фонду «Відродження».

Метою даного аналітичного дослідження був системний аналіз виконання Генеральними консульствами Угорщини та Словаччини в м. Ужгороді основних положень Візового кодексу ЄС, Угоди про спрощення візового режиму між Україною та ЄС та доповнень до неї, оцінка динаміки, а також визначення тенденцій у візовій практиці зазначених консульств.

Важливим сегментом дослідження стало проведення поглиблених інтерв’ю з консульськими службовцями, спрямованих, з одного боку, на забезпечення збалансованого і комплексного оцінювання процедури видачі віз, а, з іншого, - на збір інформації щодо специфіки дії та виконання окремих норм Угоди та Візового кодексу.

Результати моніторингу візової політики консульських установ ЄС на території Закарпатської області є одним із регіональних сегментів у загальноукраїнській картині візової політики і практики країн ЄС на території України.

Участь у заході візьмуть представники Генерального консульства Угорщини в м. Ужгороді, Генерального консульства Словацької Республіки в м. Ужгороді, представники експертних кіл, наукових та навчальних установ Закарпаття, органів державної влади та місцевого самоврядування, громадські організації краю та ЗМІ.

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську ...
Наступна новина: Львівська обласна ...

КОМЕНТАРІ