Небезпеки для людей через витік газу на Ужгородщині немає

Небезпеки для людей через витік газу на Ужгородщині немає

19.11.13 13:22 0 790
Свердловину герметизовано

Ситуацію з витоком газу на свердловині поблизу с. Руські Комарівці на Ужгородщині обговорили у понеділок, 18 листопада, на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням очільника області Олександра Ледиди. У роботі штабу також взяли участь перший заступник голови ОДА Ігор Свищо, головний рятувальник області Мирослав Щербей, керівник Ужгородського району Віктор Ледіда, начальники профільних управлінь.

За оперативними даними, витік газу під час буріння однієї з свердловин на Ужгородщині стався у неділю, 17 листопада, ввечері. На місце інциденту відразу виїхали закарпатські рятувальники та представники Прикарпатського загону газорятувальної служби. Також вчора, ввечері голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида провів засідання обласного оперативного штабу з координації робіт з ліквідації наслідків аварії.

Як повідомили представники рятувальних служб, одразу ж було проведено евакуацію персоналу об’єкту та його знеструмлення. Також провели розвідку місця аварії та визначили концентрацію газової суміші у повітрі:

– Встановлено, що концентрація газової суміші не перевищує норми, відтак потреби евакуації населення не було. На цю хвилину аварійна ситуація локалізована. Небезпеки для мешканців населених пунктів Руські Комарівці та Дубрівка немає, - повідомив заступник начальника управління ДСНС України у Закарпатській області Глєб Бурковський.

Керівник оперативного штабу, голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида доручив місцевій владі, керівництву району зустрітися з сільською громадою, аби роз’яснити їм причини виникнення ситуації та поінформувати про сьогоднішній стан справ:

– Населення має знати, що у районі ведеться розробка свердловини, що небезпеки для людей, за висновками спеціалістів, немає. Але, аби вчасно запобігти ускладненню ситуації, оперативно виїхали на місце, злагоджено спрацювали всі обласні служби, - очільник краю також подякував за роботу всім задіяним вчора та структурам.

Також Олександр Ледида доручив утворити спеціальну комісію, до складу якої ввійдуть представники держгірпромнагляду, екоінспекції, служби з надзвичайних ситуацій, котра і має встановити причини аварії.

Прес-центр ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ