У різних куточках Хмельницької області в один день від телефонних шахраїв постраждали 3 особи

У різних куточках Хмельницької області в один день від телефонних шахраїв постраждали 3 особи

19.11.13 13:06 0 781
Три подолянки поважного віку з різних районів області майже одночасно потрапили на гачок телефонних шахраїв, власноруч поповнивши кишені зловмисників на 15 тисяч гривень.

До 77-річної жительки Шепетівки зателефонував невстановлений чоловік, який назвався її сусідом. Він схвильованим голосом повідомив, що потрапив у дорожньо-транспортну пригоду і попросив позичити грошей на запчастини. За грішми приїхав начебто товариш сусіда. Жаліслива жінка, не роздумуючи, передала незнайомцю 3000 гривень.

Аналогічна історія трапилася і з іншою подолянкою. До 57-річної жительки одного з сіл Шепетівського району зателефонував невстановлений чоловік, який представився її родичем, та повідомив про те, що потрапив у автомобільну аварію, а тому хоче позичити гроші на автозапчастини. Жінка одразу відгукнулася на прохання допомогти. На автобусній зупинці вона передала невстановленій особі 6000 гривень.

Як не дивно, але в обох випадках голоси телефонуючи потерпілим дійсно здалися знайомими.

А от у Ярмолинцях злодій обрав дещо інший привід, щоб виманити у жертви гроші. Чоловік, який зателефонував до 64-річної місцевої жительки, представився правоохоронцем і повідомив, що її син потрапив у неприємну ситуацію і, аби він уник кримінальної відповідальності, потрібно 6000 гривень. Налякана мати за вказівкою шахрая перерахувала вказану суму через банкомат.

В усіх випадках за фактами шахрайств відкриті кримінальні провадження, ведеться розслідування.

Шановні громадяни! Звертаємося до вас з проханням бути уважними та обережними. Не приймайте жодних рішень під впливом емоцій. Якщо вам телефоном повідомили, що хтось з близьких вам людей потрапив у біду, обов‘язково перетелефонуйте тому, про кого йшла мова, або його близькими чи знайомим, і одразу звертайтеся у міліцію.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Сихівська податкова ...

КОМЕНТАРІ