У Львівській області проведення ярмаркових заходів з реалізації сільськогосподарської продукції

У Львівській області проведення ярмаркових заходів з реалізації сільськогосподарської продукції

19.11.13 12:18 0 747
З метою стабілізації цінової ситуації на продовольчому ринку у зв’язку з підвищенням попиту на сільськогосподарську продукцію та більш повного задоволення потреб населення, в районах області та містах обласного значення активізовано роботу з організації та проведення ярмаркових заходів.

Так, станом на 18.11.2013 проведено 1210 продовольчих ярмарків з реалізації сільськогосподарської продукції, що у 2 рази більше у порівнянні до аналогічного періоду минулого року.

Загалом, з початку 2013 року на ярмарках реалізовано 22,6 тис. тонн продукції на суму 110,2 млн. гривень.

До кінця 2013 року, відповідно до затвердженого графіку планується провести 361 ярмаркових заходів, а саме: до кінця листопада – 161 та у грудні – 200.

З метою зменшення числа посередників на ринках проводиться робота із налагодження контактів споживачів овочевої продукції із безпосередніми товаровиробниками.

Окрім цього, в області організовано проведення дистанційних ярмаркових заходів. Інформація про виробників сільськогосподарської продукції та контактні телефони, у яких на даний час можна придбати овочеву продукцію в асортименті, висвітлюється на сайті департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації.

При здійсненні аналізу продовольчих ярмарків, проведено моніторинг цін на основні види сільськогосподарської продукції. За результатами обстеження встановлено, що рівень роздрібних цін на ярмарках, які відбулися, є нижчими на 15-22 % від середніх цін, які склалися в торгових мережах та на ринках області в цілому.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Чернігові з офіційним ...

КОМЕНТАРІ