Львівська обласна організація ВО "Свобода" закликає відмовитися від розважальних заходів у День пам'яти жертв голодоморів

Львівська обласна організація ВО "Свобода" закликає відмовитися від розважальних заходів у День пам'яти жертв голодоморів

19.11.13 16:30 0 873
Львівська обласна організація ВО "Свобода" звертається до керівників розважальних закладів, ресторанів, кафе на Львівщині із закликом не проводити вечірки, дискотеки, концерти у День пам'яти жертв голодоморів, якій відзначатимемо в суботу, 23 листопада. Свободівці звертаються також до міських, селищних, сільських голів, інших представників влади на Львівщині, аби вони нагадали своїм громадам про жалобні заходи та закликали утриматися від гучних святкувань цього дня.

"Цього року відзначаємо 80-ту річницю Голодомору 1932–1933 років, – йдеться у заяві свободівців. – Це був безпрецедентний злочин у світовій історії, бо штучний голод був спрямований не лише на фізичне знищення українців: комуністичний режим прагнув знищити саме українство, позбавити українську націю її волелюбного духу, її ідентичності, зламати їй хребет, поставити знесилених голодом, страхом та відчаєм українців на коліна, викорінити навіть думки про свободу та власну державу. За висновками Інституту демографії та соціяльних досліджень ім. М.В. Птухи НАНУ, в Україні внаслідок Голодомору загинуло понад 3 млн. 940 тис. осіб. Наше завдання – гідно вшанувати пам'ять про мільйони наших співвітчизників. Для українців має стати традицією вшановувати у четверту суботу листопада померлих унаслідок голодоморів. І кожен має пам'ятати, що цього дня є недостойним і негуманним проведення розважальних заходів, танців і гучних святкувань".

Нагадаємо, що у четверту суботу листопада в Україні відзначають День пам'яти жертв голодоморів. О 16:00 буде оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання, після чого по всій Україні розпочинається акція "Запали свічку пам'яти!".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ