У Львівській області петро Колодій взяв участь в урочистостях до Дня незалежності Польщі

У Львівській області петро Колодій взяв участь в урочистостях до Дня незалежності Польщі

19.11.13 08:02 0 894
Голова Львівської обласної ради свободівець Петро Колодій взяв участь в урочистостях з нагоди Дня незалежності Республіки Польща, що відбулися у Львівському національному академічному театрі опери і балету ім. С. Крушельницької.

Вітаючи з нагоди Дня незалежності Польщі присутніх, серед яких, зокрема, був Генеральний консул Республіки Польща Ярослав Дрозд зі своєю дружиною, Петро Колодій заявив: " ми вітаємо не тільки европейську державу, а свого доброго, близького сусіда. Адже ніхто, думаю, не заперечить, що добрий сусід – це запорука успіху. І дійсно, першою, хто підтримав незалежність України, була Республіка Польща. Та й зараз, коли ми стоїмо на порозі підписання Угоди про асоціацію між Україною та Европейським Союзом, відчуваємо ваше плече та підтримку".

Водночас Петро Колодій зазначив, що Львівська обласна рада звернулася до европейських інституцій щодо підтримки евроінтеграційних процесів в Україні. І першими, хто відгукнувся з позитивним рішенням, були депутати Сеймику Малопольського воєводства. "Львівська обласна рада та Генеральне консульство Республіки Польща у Львові організовують і проводять чимало спільних заходів. ми разом святкуємо, разом переживаємо за розвиток наших держав", – зауважив очільник Львівської облради.

Зі свого боку Ярослав Дрозд, Генеральний консул Республіки Польща у Львові, зауважив: "Тішуся з того, що День незалежності вільної Польщі можемо святкувати у вільній Україні. Цей фактор для нас є важливим і стратегічним, бо без вільної Польщі немає вільної України і – без вільної України не буде вільної Польщі".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ