рятувальники провели семінар з підприємцями, керівниками бізнес-центрів та готельно-ресторанних комплексів

рятувальники провели семінар з підприємцями, керівниками бізнес-центрів та готельно-ресторанних комплексів

19.11.13 08:00 0 862
За участі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області, виконавчого комітету Рівненської міської ради та Рівненського центру сприяння бізнесу в рамках реалізації транскордонного проекту «Розвиток малого та середнього підприємництва міст Рівного та Любліна», що фінансується Європейським Союзом, з підприємцями, керівниками бізнес-центрів та готельно-ресторанних комплексів обласного центру проведено семінар на тему: «Нові тенденції в забезпеченні пожежної та техногенної безпеки на підприємствах».

У своєму виступі заступник начальника Управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС підполковник служби цивільного захисту Віктор Кравець зазначив: «Забезпечення пожежної безпеки на об’єктах з масовим перебуванням людей та в адмінофісах, одне з ключових завдань керівників закладів та осіб, відповідальних за таку безпеку, адже основною причиною займань на підприємствах є невиконання вимог нормативних документів з питань пожежної безпеки».

У ході семінару, слухачі мали змогу ознайомитись з основними вимогами Конституції України, кодексів та законів, порядком застосування законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, вимогами дозвільного органу щодо подання документів на початок роботи.

Звісно ж найцікавішим питанням, що налагодило діалог між працівниками Головного управління Держслужби з НС і підприємцями, тим самим пожвавивши обговорення, це вимоги законодавства щодо проведення перевірок, права та захист приватних підприємців під час здійснення державного контролю.

Віктор Кравець наголосив, що регулюючі та контролюючі органи у сфері пожежної , техногенної безпеки та цивільного захисту завжди йдуть назустріч, готові надати вичерпні консультації та необхідну допомогу. Однак, незнання законів не звільняє від відповідальності, а найчастіше виявляють порушення саме на тих підприємствах, де здавалося б такі випадки не могли мати місця. Тому слід уважно поставитись до питань безпеки, та стежити за змінами в законодавстві для уникнення нещасних випадків на підприємствах та непорозумінь із контролюючими органами.

Проведення подібних заходів, що організовуються в рамках проекту, необхідне сучасним підприємцям, оскільки відкритий діалог – ніщо інше як налагодження довготривалих дружніх стосунків. А це, в свою чергу, сприяє генеруванню спільних бачень щодо вирішення низки проблем малого та середнього підприємництва нашого міста.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Коли свідоцтво платника ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ