У Рівненській області служба зайнятості та Держінспекція з питань праці інформують підприємців щодо забезпечення трудових прав працівників

У Рівненській області служба зайнятості та Держінспекція з питань праці інформують підприємців щодо забезпечення трудових прав працівників

19.11.13 13:53 0 837
Виконуючи Програму проведення спільних заходів, фахівці Рівненського міського центру зайнятості спільно з представниками Територіальної державної інспекції з питань праці у Рівненській області 14 листопада провели спеціалізований тематичний семінар для підприємців - фізичних осіб, які мають наміри використовувати працю найманих працівників. До центру зайнятості на семінар завітали 25 підприємців.

Учасників заходу ознайомили з правами та обов’язками роботодавців і шляхами їх реалізації, переліком соціальних послуг, які надає центр зайнятості. Акцентувалась увага на перевагах оформлення трудових відносин з найманими працівниками, можливих економічних ризиках для роботодавців у випадку нелегального працевлаштування. Йшлося також про форми трудового договору, особливості його заповнення та механізми судового оскарження при порушенні найманим працівником умов договору.

Ключовим питанням, розгляд якого набув дискусійного характеру, стало обговорення особливостей оформлення документації при прийнятті на роботу найманого працівника до фізичної особи та особливостей укладення трудових договорів, що встановлюють взаємні зобов'язання сторін щодо регулювання виробничих, трудових, соціально-економічних відносин. Зокрема, йшлося про зміни в організації виробництва і праці, забезпечення продуктивної зайнятості, нормування і оплату праці, встановлення форми, системи, розмірів заробітної плати та інших видів трудових виплат (доплат, надбавок, премій та ін.); встановлення гарантій, компенсацій, пільг; режиму роботи, тривалості робочого часу і відпочинку; умов і охорони праці.

Фахівці міського центру зайнятості й надалі організовуватимуть спільні заходи з представниками Територіальної державної інспекції з питань праці у Рівненській області не тільки для підприємців, але і для усіх підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності з метою більш детального ознайомлення роботодавців із можливостями ефективного захисту кожного працівника на всіх етапах трудового процесу - від прийому на роботу до розірвання трудових відносин.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Відображаємо передоплату за ...

КОМЕНТАРІ