Відмовились від подарунка – не платіть податок

Відмовились від подарунка – не платіть податок

19.11.13 13:04 0 1235
При розірванні договору дарування (якщо подарунок прийнятий та повернутий) до закінчення звітного року, дохід у вигляді подарунку, отриманий фізичною особою резидентом від фізичної особи - резидента, що не є членом сім’ї першого ступеня споріднення, не оподатковується податком на доходи фізичних осіб.
Дохід у вигляді вартості успадкованого чи отриманого у дарунок майна у межах, що оподатковується згідно з Розділом IV Податкового кодексу включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника та оподатковується згідно з правилами, встановленими для оподаткування спадщини.
Вартість будь-якого подарунка, отриманого від особи, яка не є членом сім’ї дарувальника першого ступеня споріднення оподатковується за ставкою 5 відсотків.
Нагадаємо, що за договором дарування одна сторона (дарувальник) передає або зобов’язується передати в майбутньому другій стороні (обдаровуваному) безоплатно майно (дарунок) у власність. Право власності обдаровуваного на дарунок виникає з моменту його прийняття. При розірванні договору дарування обдаровуваний зобов’язаний повернути дарунок у натурі.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У мережі супермаркетів ...
Наступна новина: У різних куточках ...

КОМЕНТАРІ