Спільний інтерес бізнесу і держави

Спільний інтерес бізнесу і держави

19.11.13 15:06 0 1094
Про розвиток податкового та митного сервісу, встановлення партнерських стосунків з громадянами та бізнесом, руйнування схем ухилення від оподаткування йшлося на нещодавній зустрічі представників Міндоходів Тернопільщини з представниками підприємництва і громадськості Гусятинського району.
Голова Гусятинської районної ради Надія Хоптян у вітальному слові зауважила: «Останнім часом законодавство в податковій і митній сферах так часто змінюється, що підприємці не завжди встигають реагувати, звертаючись за роз’ясненнями актуальних питань до фахівців. Тому приємно, що представники Головного управління Міндоходів області вирішили у безпосередньому спілкуванні з бізнесом з’ясувати про труднощі та проблеми, які виникають у підприємців нашого району, та допомогти їм».
Як зазначив заступник начальника Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Олександр Конончук, у досягненні мети і успішній еволюції відносин між державою та бізнесом важливу роль відіграє налагодження плідного діалогу з підприємництвом та співпраця органів Міндоходів з громадськістю. Як свідчить практика, проведення таких зустрічей допомагає платникам орієнтуватися у податковому і митному законодавстві, отримати відповіді на проблемні питання, що виникають під час здійснення підприємницької діяльності. «Сьогодні ми зібралися, щоб обговорити питання, які вас хвилюють, почути пропозиції щодо удосконалення податкового і митного законодавства, а також з питань єдиного соціального внеску, – сказав О.Конончук. – Завдяки таким зустрічам, як сьогоднішня, в минулому році Податковий кодекс було суттєво доповнено з урахуванням побажань підприємців. Однак, ми добре розуміємо, що незважаючи на усі наші позитивні напрацювання є чимало невирішених проблем. А для успішного їх вирішення, на наше переконання, є один шлях – чесно і відверто оцінювати поточну ситуацію, вивчати думку платників та громадськості, розуміти нагальні потреби».
За те, що представники бізнесу та громадськості так активно відгукнулися на запрошення і завітали на організовану міндоходівцями області зустріч, подякував голова Гусятинської районної державної адміністрації Ігор Банира.
У зустрічі також взяла участь член Громадської ради ГУ Міндоходів у Тернопільській області, голова правління обласної асоціації кредитних спілок Марія Галонська, яка повідомила присутнім, що у підтвердження задекларованих Міндоходів принципів партнерства та діалогу при Головному управлінні запрацювала громадська рада. «Діяльність нашої громадської ради якраз і полягає у тому, щоб чути від підприємництва про проблеми з контролюючими органами та знаходити шляхи для їх вирішення», – зауважила М.Галонська. Марія Павлівна також розповіла про черговий крок Міністерства доходів і зборів України до налагодження партнерських стосунків, а саме проведення спільного засідання Громадської ради при Міністерстві та громадських рад при ГУ Міндоходів в областях, мм. Києві та Севастополі за участю Міністра Олександра Клименка.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області



Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ