«Біла» зарплата наповнює бюжет

«Біла» зарплата наповнює бюжет

19.11.13 13:14 0 736
З початку року до місцевого бюджету обласного центру чернівецькі платники перерахували 449,5 млн. грн. податків і зборів, що на 23,0 млн. грн. перевищує надходження минулого року. Найбільшу питому вагу надходжень займає податок з доходів фізичних осіб. Частка цього податку у місцевій скарбниці - близько 66%. Впродовж десяти місяців до бюджету мобілізовано 296,0 млн. грн. податку, що на 11,6 млн. грн. більше минулорічного показника.
«Податок з доходів фізичних осіб – основа фінансових ресурсів місцевої казни. Тому, важливими напрямками роботи Державної податкової інспекції у м. Чернівцях є удосконалення методів контролю за своєчасністю виплати заробітної плати, сплати податку до бюджету, вжиття заходів щодо виявлення і руйнування «тіньових» схем із виплати заробітної плати, так званих «конвертів». Резервом збільшення надходжень з цього податкового зобов’язання є підвищення заробітної платні найманим працівникам та створення нових робочих місць, адже від рівня заробітної плати найманих працівників прямо пропорційно залежить поступлення податку на доходи фізичних осіб, на який припадає левова частка усіх платежів до місцевого бюджету», - зазначив керівник міської інспекції Ярослав Городенський.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях звертається до керівників і власників підприємств, а також підприємців - фізичних осіб та попереджає, що їм варто мати на увазі: органи Міндоходів, у випадку одержання інформації про ухилення від оподатковування виплаченої найманим працівникам (у тому числі без документального оформлення) заробітної плати, про неукладання трудових договорів мають право на проведення позапланової документальної виїзної перевірки діяльності такого роботодавця - платника податків, на підставі пп.78.1.13 п.78.1 статті 78 Податкового кодексу України.
Аби запобігти таким візитам податкової, пропонуємо всім роботодавцям, що необґрунтовано виплачують незначну зарплату, принципово переглянути її розміри з урахуванням кваліфікації працівників та інших вимог законодавства.
Нагадуємо, віднедавна в Центрі обслуговування платників податків Державної податкової інспекції у м. Чернівцях розміщено спеціальну скриньку, в якій можна залишити не лише свої побажання та пропозиції щодо удосконалення податкового законодавства та поліпшення роботи, а й поскаржитись на неправомірні дії з боку роботодавця, на виплату заробітної плати «у конверті» та інші порушення трудового та податкового законодавства при взаємовідносинах з роботодавцями.

Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина приймає Х ...
Наступна новина: Майбутнє українського хокею ...

КОМЕНТАРІ