«Чорна сповідь моєї Вітчизни»: виставка архівних документів у бібліотеці-філіалі № 3

«Чорна сповідь моєї Вітчизни»: виставка архівних документів у бібліотеці-філіалі № 3

20.11.13 10:39 0 849
19 листопада 2013 року в читальному залі бібліотечного філіалу № 3, архівним відділом Луцької міської ради спільно з цією бібліотекою відкрито виставку архівних документів до Дня пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 рр. під назвою «Чорна сповідь моєї Вітчизни». Представлені документи свідчать про масштабність трагедії українського народу, яка заподіяна насильницькою масовою колективізацією, непомірними планами хлібозаготівель «червоним терором», інспірованим тогочасним політичним режимом, який забрав мільйони життів наших співвітчизників.

Копії архівних документів, добірка книг та газетні публікації розкривають причини, перебіг та наслідки Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Запрошуємо лучан і гостей міста відвідати виставку, яка розташована на першому поверсі бібліотеки-філіалу № 3 по вул. Драгоманова, 1.

Довідка:

День па?м'яті жертв голодомо?рів — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада. У 2013 році День пам’яті жертв голодомору і політичних репресій в Україні припадає на 23 листопада.

О 16:00 оголошується загальнонаціональна хвилина мовчання, після чого по всій Україні відбувається акція «Запали свічку», в рамках якої всі охочі несуть свічки до пам'ятників жертвам. В акції також можна взяти участь, запаливши свічку у своєму вікні.

Архівний відділ (724760)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ