Ужгородці здають в міліцію зброю

Ужгородці здають в міліцію зброю

20.11.13 14:00 0 849
Місячник добровільної здачі зброї та боєприпасів проводиться з метою протидії незаконному розповсюдженню зброї та її можливості потрапити до рук злочинців, а також з метою реєстрації мисливської зброї та спеціальних засобів, що зберігаються у громадян без відповідних дозволів.

Добровільно здати зброю мешканці міста можуть до 30 листопада. Якщо громадяни у вказаний термін добровільно здадуть до органів внутрішніх справ мисливську, вогнепальну, холодну або газову зброю, то в подальшому вони матимуть можливість після оформлення відповідних документів зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.

Нагадаємо, що відповідно до ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України: носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збування вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу - карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

З початку листопада громадяни добровільно здали в міліцію сім одиниць зброї.

Діана ДОРОГІЙ

Ужгородський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Сомалі бойовики ...
Наступна новина: У Тернополі знедолені ...

КОМЕНТАРІ