На Хмельниччині пам'ять про загиблих в ім’я миру, повинна бути в серці кожного

На Хмельниччині пам'ять про загиблих в ім’я миру, повинна бути в серці кожного

20.11.13 11:43 0 822
Під керівництвом заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Лілії Бернадської відбулось засідання обласної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій. За словами Лілії Віталіївни, цей напрям в роботі органів виконавчої влади особливо активізується і стає практично одним з першочергових завдань, оскільки Хмельниччина, як і вся Україна готується до відзначення 70ї річниці визволення України від фашистських загарбників. Рухаючись в цьому напрямку, на сесії обласної ради була прийнята регіональна програма пошуку і впорядкування поховань жертв війни та політичних репресій на 2013 – 2015 рр.

Одним з головних питань, які обговорили учасники зібрання, було питання організації перепоховання військовополоненого Анатолія Дячука, останки якого знаходяться на території Угорщини. Присутній на засіданні радник голови правління «Сварог Вест Груп» Павло Пискорський, зазначив, що їх організація бере на себе транспортні витрати в частині довезення останків тіла від кордону до місця перепоховання, що знаходиться на Красилівщині. В свою чергу, Красилівська райдержадміністрація разом із сільською радою, на території якої планується перепоховання, повинна забезпечити відповідний документальний супровід. Таке ж доручення від Лілії Бернадської отримав і представник обласної санепідемстанції, про взяття проб грунту, щодо виключення наявності різних збудників хвороб.

Крім того, було висловлено пропозицію щодо проведення перепоховання А. Дячука 13 грудня п.р. у день його народження. Зважаючи на це, Лілія Віталіївна звертаючись до учасників зазначила, що потрібно чітко визначитись із кошторисом, переліком документів та прописаним сценарієм проведення даного заходу, оскільки часу залишається вкрай обмаль.

Поряд з тим, було доведено до відома учасників засідання, що на межі Славутського та Ізяславського районів є братська могила, де за архівними даними поховано більш ніж 18,5 тис радянських військовополонених. Там встановлено монумент, як знак пам’яті. А тому є пропозиція ще на цьому місці встановити пам’ятні плити із викарбуваними прізвищами полеглих воїнів. В свою чергу Лілія Бернадська зазначила, що для більш детального розгляду та в подальшому вирішення цього питання, потрібно скласти проектно – кошторисну документацію, зібрати дозвільні документи та визначитись з місцем встановлення плит.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 70 років тому Овруч було ...
Наступна новина: Депутати вкотре виступили ...

КОМЕНТАРІ