Китай побачив Петриківський розпис

Китай побачив Петриківський розпис

20.11.13 10:19 0 911
У Пекіні відбулася міжнародна виставка-презентація Петриківського розпису. Китайцям не лише розповіли про історію виникнення та розвиток цього виду художнього промислу, а й ознайомили з його зразками, а також організували майстер-клас зі створення яскравих оптимістичних малюнків у техніці петриківського розпису.

Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА.

Серед відвідувачів виставки були представники ділових кіл Китаю. Також подивитися на шедеври народного мистецтва прийшли молоді та визнані митці Китаю, зокрема, декан, професор художньої академії реалістичного мистецтва КНР Ван Тяньши.

«Дніпропетровщина відома у всьому світі, передусім, як регіон високорозвиненої промисловості. В нашій області працюють потужні підприємства металургії, машинобудівництва, хімії. Ми є найбільшим у Східній Європі центром ракетно-космічного виробництва. Але у той же час Дніпропетровщина – це земля, яка дала світові такий шедевр народного мистецтва як Петриківський розпис», – наголосив голова ДОДА Дмитро Колєсніков, відкриваючи виставку.

За його словами, прості та витончені орнаменти є відображенням душі українського народу, його багатовікових традицій, і в той же час – націленості у майбутнє, оскільки справжнє народне мистецтво завжди актуальне.

Нагадаємо, у грудні ЮНЕСКО розгляне номінаційне досьє Петриківського розпису на предмет включення до списку Всесвітньої нематеріальної спадщини людства.

«Ми хочемо, щоб Петриківський розпис сприяв розвитку міжкультурного діалогу у всьому світі. Мова культурних символів Петриківки зрозуміла кожній людини, у всіх країнах та на всіх континентах», – сказав голова ОДА.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ