На Львівщині стартувала акція з раннього виявлення ВІЛ

На Львівщині стартувала акція з раннього виявлення ВІЛ

20.11.13 12:06 0 786
На Львівщині стартувала загальнообласна інформаційна кампанія щодо активного виявлення хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД для збереження їхнього здоров’я і здоров’я інших людей.

Про це повідомили у прес-службі Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

«Значна частина людей звертаються для первинного обстеження на антитіла до ВІЛ в закладах охорони здоров’я вже при наявності клінічних проявів. І лише один з двох ВІЛ-інфікованих знає про свій ВІЛ-статус», – зазначила головний лікар Львівського обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом Мар’яна Служинська.

на Львівщині на обліку перебуває 2456 ВІЛ-позитивних осіб. Але реальна їх кількість значно більша. За дев’ять місяців цього року зареєстровано зростання частки випадків СНІДу серед усіх зареєстрованих захворювань на ВІЛ-інфекцію на 28,9%.

Для раннього виявлення захворювань на Львівщині вшосте з 18 листопада по 16 грудня проводиться профілактична акція «Дізнайся більше про ВІЛ. Зроби тест в кабінеті «Довіра».

Отже, якщо людина мала незахищені статеві акти або вживала наркотики і є в групі ризику з ВІЛ/СНІДу, їй слід обов’язково пройти обстеження. Воно дуже просте. Робиться безплатно та анонімно. Обстеження можна зробити в Обласному центрі профілактики та боротьби зі СНІДом у Львові (вул. Лисенка, 45). Якщо тест негативний, інформацію можна отримати через два дні, якщо є якась підозра – ви отримаєте інформацію через 8-10 днів.

Аналізи можна зробити у кабінетах «Довіри» та кабінетах інфекційних захворювань поліклінік за місцем проживання.

Лише за кілька тижнів минулорічної акції було протестовано 5600 осіб. 34 з них виявились ВІЛ-позитивними.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ